ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα θα βγει το 2011 στις αγορές

Εντός του έτους θα βγει η Ελλάδα στις αγορές για άντληση μακροχρόνιων κεφαλαίων τόνισε από τις Βρυξέλες ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά την ολοκλήρωση του ECOFIN.
 
Όπως μεταδίδει το Reuters ο κ. Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε ακόμα ότι εντός των επόμενων μηνών η Ελλάδα θα προχωρήσει στην έκδοση των λεγόμενων ομόλογων της διασποράς για τους έλληνες του εξωτερικού.

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει διαφορά απόψεων εντός της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, στο ίδιο επιτόκιο με την αντίστοιχη δημοπρασία του Νοεμβρίου, στο 4,1%, πραγματοποιήθηκε η έκδοση εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), το Δημόσιο ζητούσε 500 εκατ. ευρώ και στη δημοπρασία υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 2,489 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 4,98 φορές (ίδια υπερκάλυψη με την προηγούμενη δημοπρασία).

Από τον ΟΔΔΗΧ έγιναν δεκτές προσφορές έως το ύψος του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 150 εκατ. ευρώ. Επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές, ύψους 150 εκατ. ευρώ, μπορούν να υποβληθούν έως την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου.

Κατά την προηγούμενη δημοπρασία των τρίμηνων εντόκων γραμματίων, τον περασμένο Νοέμβριο, το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί ακριβώς στα ίδια επίπεδα, στο 4,1%, όταν τον Οκτώβριο 2010 ήταν στο 3,75%.
Πηγή: skai.gr