Παράνομη διαχείριση ιατρικών αποβλήτων στο ΧΥΤΑ Φυλής

Διαστάσεις λαμβάνει το ζήτημα με τη διαχείριση των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων που ορισμένοι επιχειρούν να απορρίψουν στο ΧΥΤΑ Φυλής κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.
Τη Δευτέρα το μεσημέρι, οι αστυνομικοί του τμήματος περιβαλλοντικής προστασίας της Ασφάλειας Αττικής, προχώρησαν σε δύο συλλήψεις για παράνομη μεταφορά απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Πρόκειται για δύο άντρες ηλικίας 47 και 50 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του Περιβάλλοντος, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλα 4 άτομα.

Από τα τέλη Νοεμβρίου, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 4 περιστατικά παράνομης διαχείρισης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων στο ΧΥΤΑ Φυλής, με απόβλητα που προέρχονται από δημόσια και ιδιοτικά νοσοκομεία. Από τα 4 περιστατικά, τα 3 έχουν γίνει τις τελευταίες 10 ημέρες.

Η διαχείριση των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων σε ΧΥΤΑ είναι μια παράνομη πράξη και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Για τη διαχείριση των νοσοκομειακών απορριμμάτων ο Ειδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής λειτουργεί από το 2002 στο χώρο του ΧΥΤΑ Φυλής τη μόνη περιβαλλοντικά αδειοδοτημένη μονάδα διαχείρισης του συνόλου των Επικίνδυνων Ιατρικών Αποβλήτων στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μία σύγχρονη μονάδα αποτέφρωσης, δυναμικότητας 30 τόνων ημερησίως, η οποία είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση για τη διαχείριση των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων, καθώς η αποτελεσματική λειτουργία της επιτυγχάνεται με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον

Πηγή: skai.gr