Η κρίση απειλεί το περιβάλλον, κάνε κάτι! Δράσεις 22 και 23 Ιουνίου

Μία πρωτοβουλία, που στόχο έχει να αναδείξει και να φροντίσει περιοχές της πατρίδας μας, οι οποίες προστατεύονται από τη «Συνθήκη Ραμσάρ», ως υγρότοποι διεθνούς σημασίας, αλλά και από το δίκτυο «Natura 2000», το πανευρωπαϊκό δίκτυο προστασίας όλων των ειδών της βιοποικιλότητας.  

Σάββατο 22 Ιουνίου  
1. Αγρίνιο: Λίμνη Τριχωνίδας - Προστασία και ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής από το δίκτυο Natura 2000.  Ο ΣΚΑΙ σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου και τοπικούς συλλόγους διοργανώνει δράσεις για την προστασία και ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής της λίμνης Τριχωνίδας. Η Λίμνη Τριχωνίδα βρίσκεται στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, νότια του Παναιτωλικού όρους.  Έχει επιφάνεια 95,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μέγιστο μήκος 21,5Km και μέγιστο βάθος 58 m. Ανήκει στο δίκτυο Νατούρα 2000 για την πλούσια πανίδα και χλωρίδα που διαθέτει. Έχουν παρατηρηθεί περισσότερα από 200 είδη πουλιών μερικά από τα οποία ιδιαίτερα σπάνια.  Η λίμνη Τριχωνίδα φιλοξενεί επίσης 25 είδη ψαριών, 11 από τα οποία είναι ενδημικά στην Ελλάδα. Σημείο συνάντησης, η κεντρική πλατεία του χωριού Παραβόλα Αγρινίου, στις 10 το πρωί.  

Κυριακή  23 Ιουνίου    
1. Δωδεκάνησα: Προστασία και ανάδειξη του μικρού νησιού Αλιμιά, που ανήκει στο δίκτυο Νατούρα 2000.  Ο ΣΚΑΙ σε συνεργασία με το Δήμο Χάλκης και περιβαλλοντικούς συλλόγους από τη Ρόδο και τη Χάλκη διοργανώνουν δράσεις για την προστασία και την ανάδειξη του μικρού νησιού Αλιμιά. Το νησί βρίσκεται μεταξύ Ρόδου και Χάλκης και υπάγεται στο δίκτυο Νατούρα 2000 λόγω της σημαντικής χλωρίδας που διαθέτει. Αποτελεί σταθμό μεταναστευτικών πουλιών. Η επιφάνεια του νησιού είναι 7,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει μήκος ακτών 21 χιλιόμετρα. Στη βόρεια πλευρά του νησιού υπάρχει ένας από τους σημαντικότερους υγρότοπους του Αιγαίου, ενώ η Αλιμιά από τη δεκαετία του 1940 παραμένει ακατοίκητο νησί. Οι εθελοντές από τη Ρόδο θα μεταβούν στο νησί Αλιμιά με φουσκωτά σκάφη. Σημείο συνάντησης, η περιοχή Κάμειρος Σκάλα στη Ρόδο, στις 10 το πρωί.  
2. Ηλεία: Δράσεις στο δάσος Μαραθιάς, το οποίο προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000     Ο Σκάι σε συνεργασία με το Δήμο Ήλιδας Ηλείας και περιβαλλοντικούς φορείς διοργανώνει δράσεις για την προστασία και ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής του δάσους Μαραθιάς στην Κουρούτα Ηλείας. Το προστατευόμενο δάσος ανήκει στο δίκτυο Νατούρα 2000 και βρίσκεται πολύ κοντά στην Αμαλιάδα. Σημείο συνάντησης, η είσοδος του δάσους Μαραθιάς, στις 10 το πρωί.  

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.oloimaziboroume.gr

Εγγραφείτε και στις online κοινότητες του Όλοι Μαζί Μπορούμε: twitter.com/OloiMaziBoroume facebook.com/oloimaziboroume youtube Oloi Mazi Boroume   «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον».   


View Η κρίση απειλεί το περιβάλλον, κάνε κάτι! Δράσεις 22 και 23 Ιουνίου in a larger map
Πηγή: skai.gr