Το πρόγραμμα των δράσεων καθαρισμού στις 2 και 3 Ιουνίου

Το Σάββατο 2 Ιουνίου καθαρίζουμε σε Καβάλα, Αιγιάλεια και Ψάθα Αττικής, ενώ την Κυριακή 3 Ιουνίου καθαρισμοί θα πραγματοποιηθούν σε Κόρινθο και Άρτα.

Οι δράσεις καθαρισμού του ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο «Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα», έχουν την υποστήριξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 02 Ιουνίου

1. Καβάλα – Καθαρισμός μονοπατιού

Ο δήμος Καβάλας μαζί με συλλόγους και φορείς της περιοχής και σε συνεργασία με τον Σκάι, διοργανώνει καθαρισμό στο περιβαλλοντικό μονοπάτι του χωριού της Παλιάς Καβάλας, το οποίο έχει μήκος 3 χιλιόμετρα. Το χωριό βρίσκεται 15 χιλιόμετρα δυτικά της Καβάλας.

Κατά μήκος του μονοπατιού ο επισκέπτης συναντά ένα εγκαταλειμμένο παλιό λατομείο, καταρράκτη, μια υπέροχη φύση με ξεχωριστή χλωρίδα και πανίδα.

Σημείο συνάντησης είναι η θέση Νερόμυλος στο χωριό της Παλιάς Καβάλας στις 10 το πρωί. Στη δράση συμμετέχει και ο Alpha Radio 88,6.

2. Αιγιάλεια Αχαΐας – Καθαρισμός παραλιών

Ο δήμος Αιγιάλειας στην Αχαΐα σε συνεργασία με συλλόγους, φορείς και τον Σκάι, διοργανώνει καθαρισμό στις παραλίες Λόγγου και Σελιανίτικα.

Τα σημεία συνάντησης των εθελοντών, στις 10 το πρωί είναι: α) η πλατεία του χωριού Λόγγου και β) η πλατεία του χωριού Σελιανίτικα.

3. Ψάθα Αττικής – Καθαρισμός παραλίας

Ο δήμος Μάνδρας- Ειδυλλίας σε συνεργασία, με τον Σκάι και με συλλόγους και φορείς της περιοχής, διοργανώνει καθαρισμό στην παραλία της Ψάθας, η οποία βρίσκεται κοντά στα Βίλια Αττικής.
Σημείο συνάντησης, μπροστά από το γήπεδο 5χ5 στην παραλία της Ψάθας, στις 10 το πρωί.

Κυριακή 03 Ιουνίου

1. Κόρινθος – Καθαρισμός παραλιών και δάσους

Ο δήμος Κορινθίων σε συνεργασία με τον Σκάι και με συλλόγους και φορείς της περιοχής, διοργανώνει καθαρισμό στο δάσος της περιοχής Σιδερώνα και στις παραλίες Λυχνάρι και Κατακάλι.
Το χωριό Κατακάλι βρίσκεται νοτιοανατολικά της Κορίνθου, κοντά στον όρμο Αλμυρής
Σημείο συνάντησης, η κεντρική πλατεία του χωριού Κατακάλι, στις 10 το πρωί.

2. Άρτα – Καθαρισμός στην περιοχή του Ελαιώνα και στην παραλία Κορωνυσίου


Ο δήμος Αρταίων σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς της περιοχής και τον Σκάι, διοργανώνει καθαρισμό στην περιοχή του Ελαιώνα και στην παραλία του οικισμού Κορωνυσίας. Ο οικισμός βρίσκεται πάνω σε μια μικρή νησίδα στον Αμβρακικό κόλπο.

Σημείο συνάντησης, η παραλία του οικισμού Κορωνυσίας στις 10 το πρωί.

Πηγή: skai.gr