Δενδροφυτεύσεις στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, η Δ/νση Αναδασώσεων Αττικής, το Δασαρχείο Πάρνηθας και το Παρατηρητήριο Πάρνηθα, αποτελούμενο από τον ΣΚΑΪ, την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και το WWF Ελλάς, διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά, ένα πρότυπο πρόγραμμα εθελοντικών αναδασωτικών εργασιών στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας.

Όσοι από τους ακροατές / τηλεθεατές θέλουν να συμμετάσχουν στις δράσεις αυτές μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση –δήλωση που θα βρουν στην ιστοσελίδα parnitha.wwf.gr ή στο skai.gr.

Όλα τα στοιχεία των εθελοντών θα είναι απόρρητα και θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τη συγκεκριμένη δράση.

Oι εθελοντές θα δηλώσουν στην ιστοσελίδα τις ημέρες που μπορούν να συμμετάσχουν στη δράση.

Οι δράσεις, οι οποίες ξεκινούν από τις 19 Νοεμβρίου 2011, θα πραγματοποιούνται ημέρες Σάββατο και Κυριακή και θα ολοκληρωθούν τον Μάιο 2012. Εκατό (100) εθελοντές ανά ημέρα δηλαδή κάθε Σάββατο και κάθε Κυριακή, θα μεταφέρονται στο χώρο της δράσης με πούλμαν (προσφορά της εταιρείας ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ). Στις δράσεις παίρνουν μέρος όσοι έχουν ειδοποιηθεί για τη συμμετοχή τους μέσω sms, μια προσφορά της Newsphone, ή μέσω e-mail από το Φορέα Διαχείρισης Πάρνηθας.

Παράκληση να μην χρησιμοποιείται άλλο μέσο μεταφοράς.

Βασική προϋπόθεση για τους εθελοντές είναι να περάσουν από πρόγραμμα απλής ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, μέσω internet από την ιστοσελίδα parnitha.wwf.gr

Όσοι δεν επιθυμούν να εκπαιδευθούν ηλεκτρονικά θα μπορούν να παρακολουθήσουν απλό πρόγραμμα θεωρητικής εκπαίδευσης. Για περισσότερες λεπτομέρειες στο parnitha.wwf.gr στο skai.gr ή στον φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας στα τηλέφωνα 2102478540, 2102445226.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι άνω των 18 χρονών.

Μόνο οι εθελοντές οι οποίοι θα περάσουν με επιτυχία την απλή διαδικασία της εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν στις αναδασωτικές εργασίες στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας. Από φέτος μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και επιχειρήσεις. Βασική προϋπόθεση είναι το προσωπικό να περάσει από την εκπαίδευση.

Όσοι εθελοντές έχουν ήδη περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις κατά την περσινή περίοδο, δεν χρειάζεται φέτος να περάσουν από εκπαίδευση. Πρέπει μόνο να συμπληρώσουν την ημερομηνία που επιθυμούν να λάβουν μέρος.

Οι εθελοντές θα πρέπει να σέβονται τον κανονισμό λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού και να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (άνετα ρούχα, κατάλληλα παπούτσια, καπέλο, νερό).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε από το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας στα τηλέφωνα 2102478540, 2102445226.

Πηγή: skai.gr