Δηλώσεις Μ. Καραβασίλη και Κ. Κόκκορη για το παράνομο νεκροταφείο της Γλυφάδας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προσπάθειες για την εξεύρεση χώρου που θα εξυπηρετήσει ομάδες δήμων για την ταφή των νεκρών, όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ η ειδική γραμματέας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, Μαργαρίτα Καραβασίλη.

Η κ. Καραβασίλη επανέλαβε ότι οι νόμοι θα τηρηθούν, χαρακτήρισε «σοβαρή αυτοδικία» την πράξη του δημάρχου Γλυφάδας να εγκαταστήσει το παράνομο νεκροταφείο και υπενθύμισε την απόφαση του δικαστηρίου να μη γίνει καμία απολύτων επέμβαση στο χώρο.

Η ειδική γραμματέα κατέληξε λέγοντας ότι άμεσα θα απομακρυνθούν όλες οι περιφράξεις, ενώ για όσο χρόνο χρειαστεί θα διατηρηθούν οι τάφοι και η εκκλησία, οι οποίοι και θα απομακρυνθούν όταν πλέον θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την εκταφή των νεκρών. «Θέλω να ελπίζω ότι δε θα επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα που ντροπιάζουν την πολιτεία και τους εκλεγμένους άρχοντες».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι ο Δήμος είναι σε επαφή με την κυβέρνηση, για την εξεύρεση άμεσης, μόνιμης και νόμιμης λύσης για να αντιμετωπιστεί το πιεστικό, κοινωνικό πρόβλημα της πόλης, και πρόσθεσε ότι μέχρι να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις συμφωνήθηκε από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι δεν θα τοποθετούνται δημόσια για το θέμα.
Πηγή: skai.gr