«Το θέατρο στις μέρες μας» από το Α’ Αρσάκειο Ψυχικού

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «Το θέατρο από τον 20ό στον 21ο αιώνα», διοργανώνουν οι «Πολιτιστικές Διαδρομές» του Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, στο πλαίσιο της πολυσχιδούς πολιτιστικής τους δραστηριότητας. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ, στην Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο).

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι δύο σημαντικοί θεατράνθρωποι, ο σκηνογράφος, ενδυματολόγος και ζωγράφος Γιάννης Μετζικώφ και ο σκηνοθέτης Σταύρος Τσακίρης.



Θα μιλήσουν για το θέατρο χθες και σήμερα, με δεδομένη την πλούσια εμπειρία τους, και θα διαλεχθούν με το κοινό, για το θέατρο και την τέχνη στη ζωή του ανθρώπου του 21ου αιώνα.
Μαθητές του Θεατρικού Ομίλου Ψυχικού θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από τη "Φαλακρή Τραγουδίστρια" του Ευγένιου Ιονέσκο, σε διδασκαλία του σκηνοθέτη Γιάννη Κουρκουμέλη.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις «Πολιτιστικές Διαδρομές» του Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, που είναι ένας θεσμός ο οποίος δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Διευθύντριας Αμαλίας Μαυροειδή, με σκοπό να «στεγάσει» όλες τις εξωσχολικές πολιτιστικές δραστηριότητες του Σχολείου. Απευθύνεται προς όλους (γονείς, μαθητές, φίλους του Σχολείου) και οι δράσεις του είναι τακτικές – τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα – και περιλαμβάνουν επισκέψεις και ξεναγήσεις σε μουσεία και σημαντικές εκθέσεις, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και διοργάνωση εκδηλώσεων ανοιχτών στο ευρύτερο κοινό.

Είσοδος ελεύθερη
Πηγή: skai.gr