Κλείσιμο

Πέθανε στα 53 του ο διάσημος τραγουδιστής Τζόρτζ Μάικλ

Σοκ στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα προκαλεί η είδηση του θανάτου του διάσημου τραγουδιστή του συγκροτήματος των Wham, Τζορτζ Μάικλ.

Ο Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, που ξεκίνησε την καριέρα του ως μέλος των Wham και στη συνέχεια ακολούθησε σόλο καριέρα, απεβίωσε εν ειρήνη στο σπίτι του, ανήμερα των Χριστουγέννων, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του.

Οι συνθήκες θανάτου του καλλιτέχνη παραμένουν αδιευκρίνιστες, ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπάρχει κάτι ύποπτο γύρω από αυτόν. H εκπροσωπός του δήλωσε ότι ο Τζορτζ Μάικλ δεν έπασχε από κάποια ασθένεια, ενώ ο μανατζέρ του, Michael Lippman, απέδωσε τον θάνατο του «πιθανότατα σε καρδιακή ανεπάρκεια» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ανακοινωθέν που εξέδωσε η εκπρόσωπός του αναφέρoνται τα εξής:

«Με βαθύτατη θλίψη επιβεβαιώνουμε ότι ο λατρεμένος μας γιός, αδερφός και φίλος, Τζορτζ Μάικλ, απεβίωσε εν ειρήνη στο σπίτι του, κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων. Η οικογένεια θα επιθυμούσε να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά της σε αυτή τη δύσκολη και συναισθηματική στιγμή. Δεν θα υπάρξει προς το παρόν κανένα περαιτέρω σχόλιο».

Ο Τζορτζ Μάικλ γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου του 1963 στο Βόρειο Λονδίνο και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής κατά την δεκαετία του '80 και του '90 με το ιδιαίτερο στυλ της pop-disco και dance-pop μουσικής του.

Συνολικά πούλησε στην καριέρα του πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, ενώ το πρώτο σόλο άλμπουμ του, με τίτλο Faith, κυκλοφόρησε το 1987 και ξεπέρασε τις 20 εκατομμύρια πωλήσεις διεθνώς.

Τα singles του κατάφεραν να φτάσουν  7 φορές στην κορυφή των βρετανικών τσάρτς και 8 φορές στο αμερικάνικο Billboard Hot 100. Το περιοδικό Billboard μάλιστα τον κατέταξε στην 40η θέση του πιο επιτυχημένου καλλιτέχνη όλων των εποχών για το Billboard Hot 100.

Ο Τζορτζ Μάικλ κέρδισε αμέτρητα βραβεία κατά τη διάρκεια της καριέρας του, μεταξύ των οποίων 3 Brit Awards, 4 MTV Video Music Award, 4 Ivor Novello Award, 3 American Music Award και 2 Grammy Award, ενώ είχε προταθεί συνολικά για 8.

Στις αρχές του μήνα ανακοινώθηκε ότι ο παραγωγός και στιχουργός Naughty Boy, δούλευε με τον Μάικλ πάνω σε ένα νέο άλμπουμ, ενώ τον Μάρτιο του 2017 επρόκειτο να κυκλοφορήσει ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο Freedom.

Βαθύτατα συγκλονισμένος από την είδηση του θανάτου του Τζόρτζ Μάικλ δήλωσε ο Σερ Έλτον Τζον, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Ο παγκοσμίου φήμης τραγουδιστής, στιχουργός, μουσικός και συνθέτης αναφέρει:

«Έχω υποστεί μεγάλο σοκ. Έχω χάσει έναν αγαπημένο φίλο - την πιο καλή, γενναιόδωρη ψυχή και έναν εξαιρετικό καλλιτέχνη. Η καρδιά μου είναι με την οικογενειά του και με όλους τους θαυμαστές του».



Συντετριμμένος από την απώλεια του λατρεμένου φίλου του δήλωσε το έτερο μέλος των Wham, Andrew Ridgeley, ενώ σε βίντεο που ανήρτησε στο Instagram η Μαντόνα από την βράβευση του Τζόρτζ Μάικλ στα βραβεία MTV, σχολίασε:

«Αντίο φίλε μου! Ακόμη ένας σπουδαίος καλλιτέχνης μας αφήνει. Μπορεί το 2016 να πάει στον αγύριστο ΤΩΡΑ;»

Farewell My Friend! ???? Another Great Artist leaves us. ??Can 2016 Fuck Off NOW?

A video posted by Madonna (@madonna) on





Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Τζορτζ Μάικλ στην Αθήνα τον Ιούλιο του 2007.




O Τζορτζ Μάικλ με την σπουδαία Αρέθα Φράνκλιν κατά τη διάρκεια της περιοδείας του με τίτλο "Faith"



Πηγή: skai.gr - Δημήτρης Αϋφαντής