Skip to main content

Όμιλος ΣΚΑΪ

Ο Όμιλος ΣΚΑΪ

Ο ΣΚΑΪ είναι ένας από τους μεγαλύτερους ελληνικούς ομίλους Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και αποτελείται από έναν τηλεοπτικό σταθμό ελεύθερης λήψης, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς: ΣΚΑΪ 100.3 και ΜΕΛΩΔΙΑ 99,2, το ενημερωτικό portal www.skai.gr και τον εκδοτικό οίκο ΣΚΑΪ ΒΙΒΛΙΟ.


Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ

Η προσφορά προγράμματος υψηλής ποιότητας και έντιμης ενημέρωσης με έμφαση στην παροχή πολύπλευρης γνώσης, ανοικτής πληροφόρησης, ελεύθερης ανταλλαγής απόψεων και ποιοτικής ψυχαγωγίας.


ΣΚΑΪ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο ΣΚΑΪ είναι ένας τηλεοπτικός σταθμός ελεύθερης λήψης με πανελλαδική κάλυψη ο οποίος ξεκίνησε να εκπέμπει την 1η Απριλίου 2006, 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Υπήρξε καινοτόμος εισάγοντας ντοκιμαντέρ στη prime time ζώνη, επένδυσε στις αμερόληπτες και αντικειμενικές ειδήσεις σεβόμενος τις ανάγκες του τηλεθεατή, καθώς και σε μία περιβαλλοντολογική ατζέντα με καμπάνιες για την ευαισθητοποίηση και ενεργή συμμετοχή του κοινού. Θέλοντας να αναδείξει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, προέβη σε μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές όπως το Εμείς οι Έλληνες, οι Μεγάλοι Έλληνες, και το 1821.


Σήμερα, το πρόγραμμα του ΣΚΑΙ περιλαμβάνει τις καλύτερες ξένες σειρές (ζώνη Perfect Ten), τα πιο εντυπωσιακά ντοκιμαντέρ καθώς και ελληνικές ενημερωτικές και ψυχαγωγικές παραγωγές πλούσιας θεματολογίας. Αιχμή του δόρατος αποτελεί η ενημέρωση που παρακολουθεί, άμεσα και έγκυρα, τις ειδήσεις και τα γεγονότα όλο το 24ώρο.


Ο ΣΚΑΙ έχει διασφαλίσει συνεργασίες με τους μεγαλύτερους οργανισμούς παραγωγής ενημερωτικών, μορφωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι ο μοναδικός μη συνδρομητικός επίγειος σταθμός που λειτουργεί tapeless και digital μέσω του καινοτόμου συστήματος sonaps, ενώ εκπέμπει σε 16: 9 δημιουργώντας ένα μοναδικό περιβάλλον συγκέντρωσης πληροφοριών. 


ΣΚΑΪ ΝΕΑ

Οι Ειδήσεις του ΣΚΑΪ είναι έγκυρες και δυναμικές και αποτελούν μια τίμια και διαυγή καταγραφή της επικαιρότητας στην Ελλάδα αλλά και ένα ανοικτό παράθυρο στον κόσμο: Ειδήσεις χρήσιμες, από ένα επιτελείο δημοσιογράφων που σέβονται τον πολίτη, πιστεύουν στην πληρότητα και την εγκυρότητα της ενημέρωσης και του παρέχουν την επικαιρότητα με ανάλυση των γεγονότων στις πραγματικές τους διαστάσεις.


ΣΚΑΪ 100,3

Ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΪ 100,3 έχει καταλάβει από το 1989 την πρώτη θέση ανάμεσα στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ενημέρωσης και παραμένει πρώτος μετά από 20 χρόνια λειτουργίας, βάσει της έρευνας ΑΕΜΑΡ/FOCUS.


Ο ΣΚΑΙ 100,3 παρέχει στον Έλληνα ακροατή έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση, αλλά παράλληλα τον ψυχαγωγεί και βρίσκεται δίπλα του με έντονη δράση και παρεμβατικότητα σε κρίσιμα ζητήματα για τον πολίτη. Το κοινό του ΣΚΑΪ 100,3 αποτελείται από 62,6% άνδρες και 37,4% γυναίκες, κυρίως ανώτερου–ανώτατου μορφωτικού επιπέδου και κοινωνικής τάξης.

Από την αρχή της λειτουργίας του, ο σταθμός έχει συνεργασθεί με το BBC World Service, τη Deutsche Welle και τη Voice of America. To 2007 το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ενώθηκε με 12 ραδιοφωνικούς σταθμούς απ’ όλη την Ευρώπη, για να δημιουργήσουν την ευρωπαϊκή ραδιοφωνική κοινοπραξία EURANET. Ο ΣΚΑΪ 100,3 αποτελεί το μόνο Ελληνικό και έναν από τους δύο ιδιωτικούς σταθμούς της κοινοπραξίας.SKAI.gr

To 2006 δημιουργήθηκε το www.skai.gr: ένα από τα πιο δημοφιλή ειδησεογραφικά web sites, πρωτοπόρο σε υπηρεσίες live streaming και video on demand. Στις σελίδες του SKAI.gr, ο χρήστης μπορεί να έχει μία ολοκληρωμένη επαφή με τα μέσα του ομίλου: Ειδήσεις, Τηλεόραση, Ραδιόφωνο. 


Η σελίδα του SKAI.gr ενημερώνεται όλο το 24ωρο με ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, οι οποίες παρουσιάζονται πάντα από την έγκυρη και αξιόπιστη ματιά του Ομίλου ΣΚΑΪ.  Μέσα από το SKAI Player ο επισκέπτης μπορεί να ακούσει και να δει ζωντανά ραδιόφωνο και τηλεόραση, ενώ έχει πρόσβαση σε ένα εκτενές και εύχρηστο αρχείο ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών. Στις ενότητες Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερώνονται για το πρόγραμμα, να βλέπουν τι παίζει ανά πάσα στιγμή και να συμμετέχουν επικοινωνώντας με την εκάστοτε εκπομπή.

Με το δωρεάν application για iPhone και Android, καθώς και μέσω το facebook.com/skaigr ή του twitter.com/skaigr οι χρήστες μπορούν να ενημερώνονται έγκυρα για την επικαιρότητα όπου και αν βρίσκονται από το κινητό τους.


ΣΚΑΪ ΔΡΑΣΕΙΣ

Το περιβάλλον, ως καθοριστικός παράγοντας της ποιότητας ζωής, έχει αποκτήσει σημαντική θέση στη δημοσιογραφική ατζέντα του ΣΚΑΙ. Χιλιάδες πολίτες συμμετέχουν με ενθουσιασμό σε δενδροφυτεύσεις, καθαρισμούς, και ανακυκλώσεις φτιάχνοντας μία δυναμική δραστήρια ομάδα που συνεχώς αυξάνεται. Από τις αρχές του 2010, η πρωτοβουλία του ΣΚΑΙ «Ολοι μαζί μπορούμε» αγκαλιάστηκε από πολίτες σε όλη την Ελλάδα. Κάτω από την «ομπρέλα» της εκστρατείας αυτής συμπεριλαμβάνονται δράσεις συγκέντρωσης τροφίμων, φαρμάκων και ρούχων για τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη καθώς και υποτροφιών για παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν και δε μπορούν λόγω οικονομικών δυσκολιών.


ΜΕΛΩΔΙΑ 99,2

Κύριος εκφραστής του καλού ελληνικού τραγουδιού, ο Μελωδία 99,2 άρχισε να εκπέμπει το 1991 και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να παντρέψει το παλιό καλό ελληνικό ρεπερτόριο με το τραγούδι του σήμερα, αναδεικνύοντας νέους καλλιτέχνες, εκφραστές της έντεχνης ελληνικής μουσικής σκηνής. Η φιλοσοφία του σταθμού εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο και μέσα από τους ανθρώπους του, τους παραγωγούς, βαθιά γνώστες του ρεπερτορίου και της κουλτούρας του.

Ο Μελωδία 99,2 υποστηρίζει το καλό ελληνικό τραγούδι έτσι όπως διαμορφώθηκε από τη δεκαετία του 50 έως σήμερα δίνοντας έμφαση σε μεγάλους συνθέτες, σημαντικούς στιχουργούς και σε αγαπημένες φωνές. Κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των μουσικών ραδιοφώνων, και βρίσκεται μέσα στην πρώτη 5άδα της γενικής κατάταξης, θέση που κατέκτησε μέσα από τα 20 χρόνια της διαδρομής του στα fm.


ΣΚΑΪ ΒΙΒΛΙΟ

Το ΣΚΑΪ ΒΙΒΛΙΟ δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2008 ως ο εκδοτικός οίκος του ΣΚΑΪ. Τα προϊόντα του αποτελούνται από εκδόσεις που σχετίζονται με το τηλεοπτικό πρόγραμμα καθώς και με παράλληλες ενέργειες και δράσεις του σταθμού. Η ποιότητα των εκδόσεων τηρεί τα υψηλότερα στάνταρ παραγωγής ακολουθώντας τόσο με έμμεσο όσο και με άμεσο τρόπο τις αξίες και την θεματολογία του προγράμματος ΣΚΑΪ. Οι εκδόσεις ΣΚΑΙ συνδυάζουν την υψηλή ποιότητα σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή.