Παραιτήθηκε από την βρετανική κυβέρνηση ο αδελφός του Μπόρις Τζόνσον

Την παραίτησή του από την βρετανική κυβέρνηση και την έδρα του στην Βουλή ανακοίνωσε ο αδελφός του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο Τζο Τζόνσον, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς αιχμές για τους χειρισμούς του Λονδίνου για το Brexit.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τζο Τζόνσον έγραψε ότι τις τελευταίες εβδομάδες είναι «διχασμένος ανάμεσα στην πίστη στην οικογένεια και στο εθνικό συμφέρον», ουσιαστικά αφήνοντας να εννοηθεί πως ο αδελφός του δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Προσέθεσε πως η ένταση ανάμεσα σε αυτούς τους δύο πόλους δεν μπορεί να λυθεί και συνεπώς έχει έλθει η ώρα να παραχωρήσει την θέση του σε άλλους.



Ο Τζο Τζόνσον είχε υπηρετήσει και στις κυβερνήσεις Κάμερον και Μέι και ήταν βουλευτής επί εννέα χρόνια.

Η παραίτησή του από την εκλογική έδρα συνεπάγεται διεξαγωγή εμβόλιμων εκλογών στην περιφέρεια του Όρπινγκτον, στο νότιο Λονδίνο, εν ευθέτω χρόνω.

Οι Συντηρητικοί και οι βορειοϊρλανδοί εταίροι τους έχουν ήδη χάσει την πλειοψηφία στην Βουλή των Κοινοτήτων, αφότου ο πρωθυπουργός Τζόνσον απέβαλε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα τους 21 «αντάρτες» που ψήφισαν εναντίον του στην ψηφοφορία της Τρίτης.

Ήταν η κρίσιμη ψηφοφορία όπου η αντιπολίτευση, με την βοήθεια των «ανταρτών», άδραξε την νομοθετική πρωτοβουλία που κανονικά ανήκει στην κυβέρνηση και δρομολόγησαν την ψήφιση του νομοσχεδίου που απαιτεί τρίμηνη μετάθεση του Brexit εάν δεν υπάρχει συμφωνία με την ΕΕ.
Πηγή: skai.gr - Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο