Η μητέρα του μακελάρη του Ελ Πάσο είχε τηλεφωνήσει στην Αστυνομία για όπλο

Η μητέρα του άνδρα που δολοφόνησε 22 ανθρώπους στο Ελ Πάσο του Τέξας το Σαββατοκύριακο είχε επικοινωνήσει με την Αστυνομία λίγες εβδομάδες πριν το αιματοκύλισμα ώστε να εκφράσει την ανησυχία της για το γεγονός ότι ο γιος της είχε αποκτήσει ένα όπλο «τύπου AK [καλάσνικοφ]», σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CNN.

Η μητέρα αποφάσισε να τηλεφωνήσει στις Αρχές διότι την προβλημάτιζε το γεγονός ότι ο 21χρονος διέθετε όπλο, δεδομένης της ηλικίας του, της ωριμότητάς του και της απειρίας του στην οπλοχρησία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για το όπλο που χρησιμοποιήθηκε κατά την σφαγή, όπου έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 22 άνθρωποι.

Ο αστυνομικός που χειρίστηκε την κλήση απάντησε πως ο νεαρός είχε δικαίωμα να αγοράσει όπλο νόμιμα. Η μητέρα δεν ανέφερε το ονοματεπώνυμό της ούτε περισσότερες πληροφορίες για το παιδί της, ενώ ο ένστολος δεν ζήτησε περαιτέρω στοιχεία.

Ο δράστης αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για ανθρωποκτονίες που μπορεί να επισύρουν και θανατική ποινή. Κρατείται δίχως εγγύηση.

Η επικοινωνία έγινε με το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης ’λεν, όπου ο δράστης έζησε για ένα διάστημα, φιλοξενούμενος από τον παππού και τη γιαγιά του. Οδήγησε εκατοντάδες χιλιόμετρα έως το Ελ Πάσο, παραμεθόρια πόλη όπου μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει καταγωγή από την Λατινική Αμερική.

Μανιφέστο που φέρεται να συντάχθηκε από τον δράστη και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο πριν την επίθεση περιέχει ρατσιστικές απόψεις και φόβους περί «αντικατάστασης» των λευκών από άλλες φυλές.
Πηγή: skai.gr