Λύθηκε το τεχνικό πρόβλημα στην British Airways - Συνεχίζεται η ταλαιπωρία

Λύθηκε το τεχνικό πρόβλημα που είχε εμφανιστεί στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης επιβεβαίωσης κρατήσεων των Βρετανικών Αερογραμμών (Βritish Airways) το πρωί.

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία υποχρεώθηκε να ακυρώσει 117 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, μεταξύ των οποίων η μεσημβρινή πτήση προς Αθήνα, καθώς και ακόμα δέκα πτήσεις από το αεροδρόμιο Gatwick.

Συνολικά από αυτές τις ακυρώσεις υπολογίζεται ότι επηρεάστηκαν τουλάχιστον 16.000 επιβάτες.

Ακόμα 300 πτήσεις πραγματοποιήθηκαν ή θα πραγματοποιηθούν με καθυστέρηση, ορισμένες ακόμα και με καθυστέρηση μεγαλύτερη των πέντε ωρών.

Η πρωινή πτήση της Βritish Airways από το Χίθροου για τη Σαντορίνη έφυγε με δίωρη καθυστέρηση και για Μύκονο με καθυστέρηση μίας ώρας. Με δύο ώρες καθυστέρηση αναχώρησε και η απογευματινή πτήση προς Ηράκλειο από το Γκάτγουικ.

Η εταιρεία απολογήθηκε για την ταλαιπωρία και προειδοποίησε ότι είναι πιθανό να υπάρξουν περαιτέρω ακυρώσεις και καθυστερήσεις λόγω των προβλημάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Προσφέρει δε τη δυνατότητα σε όσους δεν πέταξαν τελικά να κλείσουν άλλη πτήση προς τον προορισμό τους εντός των επόμενων ημερών.


Πηγή: Θανάσης Γκαβός - Λονδίνο