Μακελειό στην Κροατία: 36χρονος οδηγός ταξί ο δράστης των 6 δολοφονιών

Ένας 36χρονος οδηγός ταξί φέρεται να είναι ο δράστης της στυγερής δολοφονίας στο Ζάγκρεμπ, όπου έξι άτομα σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών και ένα παιδί. Στη συνέχεια, ο δράστης αυτοκτόνησε.
Πηγές κοντά στα θύματα ενημέρωσαν ότι ο 36χρονος ταξιτζής, Ιβάν Νάντζι, σκότωσε μια γυναίκα με την οποία είχε παιδί, τη Μάγια Τολλιάγκιτς, τον 10χρονο γιο της από προηγούμενη σχέση, τους γονείς της, την αδερφή της και τον σύντροφό της.

Ο Νάτζι άφησε να ζήσει το παιδί που είχε με τη Μάγια και ήταν η ταυτότητα του παιδιού που οδήγησε την αστυνομία στον δολοφόνο.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ζάγκρεμπ, Μάρκο Ράσιτς, επιβεβαίωσε στον Τύπο ότι ο Νάντζι, ο οποίος αργότερα αυτοκτόνησε, ήταν ταξιτζής που γεννήθηκε στο Βούκοβαρ και είχε παιδί με ένα από τα θύματα.

Ο κ. Ράσιτς ενημέρωσε ότι η αστυνομία έλαβε μια μαρτυρία στις 21:30 την Πέμπτη για πυροβολισμούς και όταν έφτασαν στη σκηνή ανακάλυψαν τα σώματα των έξι ατόμων.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εξετάστηκε και αργότερα μεταφέρθηκε στην πρόνοια. Ο Ράσιτς δεν διευκρίνισε την ηλικία του παιδιού, αλλά τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το παιδί είναι ένα μωρό επτά μηνών.

Ο κ. Ράσιτς δήλωσε ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμα το κίνητρο και πρόσθεσε ότι ο δράστης αυτοκτόνησε στις 3.30 π.μ., αφού η αστυνομία τον βρήκε κοντά στο Ζάγκρεμπ και τον κάλεσε να παραδοθεί.

Ο Νάντζι δεν διέθετε ποινικό μητρώο. Έζησε στο ίδιο σπίτι με τα θύματα από το 2017.
Η Πρόεδρος καταδικάζει έντονα όλες τις μορφές βίας.

Η Πρόεδρος της Κροατίας, Κολίντα Γκράμπαρ Κιτάροβιτς, εξέφρασε τα συλλυπητήριά της, καταδικάζοντας έντονα κάθε μορφή βίας. «Είμαι σοκαρισμένη από τη φοβερή τραγωδία που έπληξε χθες το βράδυ το Ζάγκρεμπ, στην οποία ολόκληρη η οικογένεια δολοφονήθηκε», δήλωσε η Πρόεδρος. «Περιμένω από όλες τις αρμόδιες αρχές να παράσχουν στο παιδί που επέζησε την απαραίτητη φροντίδα», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος της πόλης, Μίλαν Μπάντιτς, υποστηρίζει ότι αυτό ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και ότι «το Ζάγκρεμπ είναι μια ασφαλής πόλη». Και πρόσθεσε: «Αυτή είναι μια μεγάλη τραγωδία για την πόλη», μία «οικογενειακή τραγωδία» και ότι το παιδί που επέζησε έχει μεταφερθεί σε σπίτι της πρόνοιας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ