Πρόκληση: Ο «υπουργός Εξωτερικών»του ψευδοκράτους επισκέφθηκε την Αμμόχωστο

Την περίκλειστη «πόλη φάντασμα» της Αμμοχώστου επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι, λίγες ημέρες μετά τις απειλές για άνοιγμα της πόλης και προσάρτησής της στα Κατεχόμενα.

Συνοδευόμενος από στελέχη της «κυβέρνησης» αλλά και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, μαζί με τουρκοκύπριους δημοσιογράφους, ο Οζερσάι, έκανε όπως έγραψε ο ίδιος στο Twitter, μια πρώτη γενική ανασκόπηση της περιοχής, δήθεν λίγο πριν ξεκινήσει τις εργασίες της η Επιτροπή Απογραφής. Η Επιτροπή όπως αναφέρουν τα τουρκοκυπριακά Μέσα, μετά από απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου», θα προχωρήσει στην απογραφή της ακίνητης περιουσίας και των υποδομών στην Αμμόχωστο.

Όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος  Κύπρου, σε ανάρτησή του στο Τwitter ο Οζερζάι έγραψε ότι επισκέφθηκε την κλειστή πόλη της Αμμοχώστου, μαζί με αντιπροσωπεία από το «υπουργείο» του, λίγο πριν πιάσει δουλειά η Επιτροπή και ότι ήταν μια «πολύ παραγωγική επίσκεψη». Η ανάρτηση του «υπουργού Εξωτερικών» της τουρκοκυπριακής διοίκησης στο Facebook έχει φωτογραφίες από την επίσκεψη.