Κλείσιμο

H Τεχεράνη παρουσίασε χάρτες που δείχνουν το drone των ΗΠΑ στο Ιράν (φωτό)

Χάρτες, και συγκεκριμένες συντεταγμένες, με τους οποίους η Τεχεράνη υποστηρίζει ότι αποδεικνύεται πως το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που καταρρίφθηκε πετούσε πάνω από τα χωρικά ύδατα του Ιράν, στα Στενά του Ορμούζ, παρουσίασε ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών.

«Συλλέγουμε τμήματα του αμερικανικού drone στα χωρικά μας ύδατα» δήλωσε ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ παρουσιάζοντας τους χάρτες στο λογαριασμό του στο Twitter.

«Έχουμε ανακτήσει τμήματα του αμερικανικού στρατιωτικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (σ.σ RQ-4 Global Hawk) στα χωρικά ΜΑΣ ύδατα, όπου καταρρίφθηκε» πρόσθεσε.

Νωρίτερα σε άλλο του μήνυμα στο Twitter, ο Ζαρίφ εξαπέλυσε επίθεση στην παραβίαση του ιρανικού εναέριου χώρου από τις ΗΠΑ, λέγοντας ότι το Ιράν θα υπερασπιστεί με υπερηφάνεια τους ουρανούς, τα εδάφη και τα χωρικά του ύδατα. 


«Οι ΗΠΑ διεξάγουν οικονομική τρομοκρατία στο Ιράν, έχουν πραγματοποιήσει συγκεκαλυμμένες επιχειρήσεις εναντίον μας και τώρα επιτίθενται στο έδαφός μας» σχολίασε. 

«Δεν αναζητούμε πόλεμο, αλλά θα υπερασπιστούμε με υπερηφάνεια τον ουρανό μας, τη γη και τα χωρικά μας ύδατα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Θα προσφύγουμε για αυτή τη νέα επιθετική πράξη στον ΟΗΕ και θα δείξουμε ότι οι ΗΠΑ ψεύδονται για τα διεθνή ύδατα» επανέλαβε.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, οι Φρουροί της Επανάστασης κατέρριψαν  το RQ-4 Global Hawk στην ιρανική νότια επαρχία Χουρμουζγκάν. Το συγκεκριμένο drone είναι ικανό να πετά σε  μεγάλο υψόμετρο προκειμένου να διεξάγει αναγνωριστικές αποστολές.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε τη διεξαγωγή πληγμάτων εναντίον του Ιράν, αλλά ανακάλεσε τη διαταγή αυτή, γράφει στο μεταξύ η εφημερίδα The New York Times.
 

Πηγή: skai.gr