Ερντογάν:Οι ελληνοκύπριοι δεν θα μας συλλάβουν,θα γλείφουν μόνο τις παλάμες

Τις ελπίδες των ελληνοκυπρίων ότι θα μπορέσουν να συλλάβουν το πλήρωμα του Φατίχ στην ανατολική Μεσόγειο θέλησε «να διαψεύσει» σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ο ίδιος είπε, σε νέες δηλώσεις του.

Οι νέες δηλώσεις του Ερντογάν δείχνουν την πρόθεσή του να κλιμακώσει τη ρητορική του με αφορμή τα εντάλματα σύλληψης που εξέδωσαν οι αρχές της Κύπρου για τα μέλη του πληρώματος του τουρκικού πλοίου - γεωτρύπανου, ανοιχτά της Πάφου. 

Ο Ερντογάν τόνισε στην ομιλία του προς τους εξαγωγείς πως όσοι βλέπουν ως κάτι απλό τις εργασίες που κάνει η Τουρκία για έρευνες πετρελαίου και αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, τότε σημαίνει πως δεν έχουν καταλάβει τίποτα για το θέμα αυτό. «Εμείς κάνουμε έρευνες στα σημεία που έχουν παραχωρηθεί», είπε.

«Διαθέτουμε τέσσερα πλοία, από αυτά τα δυο είναι ερευνών και τα άλλα δυο γεωτρήσεων. Αν κάποιος κάνει κάτι τότε κι εμείς μαζί με όλες τις φρεγάτες και όλα τα αεροσκάφη στεκόμαστε δίπλα τους και συνεχίζουμε τις εργασίες. Δώσανε λέει εντολή για να συλλάβουν τα πληρώματα, ποιον θα συλλάβετε; Θα γλείφετε μόνο την παλάμη σας!», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Μακρόν
είπε: «ο πρόεδρος της Γαλλίας λέει πως θέλει να φύγουμε από εκεί. Εσύ τι λες ρε! Εμείς έχουμε ακτές εκεί και είμαστε εγγυητές στην Κύπρο όπως και η Ελλάδα και η Αγγλία. Ποιος είσαι εσύ; O δικηγόρος τους;».


Πηγή: skai.gr