Κλείσιμο

Άγκυρα για εντάλματα σύλληψης πληρώματος του Φατίχ:Θα απαντήσουμε κατάλληλα

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε τη Δευτέρα το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας εξαιτίας της πρόθεσής της να προχωρήσει σε διεθνή εντάλματα σύλληψης όλων όσοι βρίσκονται παρανόμως στην κυπριακή ΑΟΖ.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ, αφού υποστηρίζει πως η απόφαση αυτή δεν συμβαδίζει με το διεθνές δίκαιο καθώς δεν έχουν καθοριστεί τα θαλάσσια σύνορα, αναφέρει πως η Άγκυρα θα "δώσει την κατάλληλη απάντηση".


Ο εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει:

"Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις πληροφορίες στο Τύπο σχετικά με τις πληροφορίες για εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε η ελληνοκυπριακή διοίκηση για τους υπαλλήλους του γεωτρύπανου μας Φατίχ και όσων εταιρειών συνεργάζονται με την ΤPAO (σ.σ εταιρεία Τουρκικών Πετρέλαιων)

"Aν αληθεύει η απόφαση αυτή, που παραβιάζει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και τους αγνοεί , τότε δεν θα έχει καμία ισχύ για εμάς. Αν έχει συμπεριφερθεί με τέτοιο θράσος να μην έχει κανένας αμφιβολία πως θα δώσουμε την κατάλληλη απάντηση".

"Δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα αυτές οι κενές ενέργειες της ελληνοκυπριακής διοίκησης που έχουν στόχο να σταματήσουμε τις έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας.

"Η Τουρκία και για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της αλλά και να υπερασπιστεί τα δικαιώματά των Τουρκοκυπρίων θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις έρευνες και γεωτρήσεις της όπως τις σχεδιάζει".