Όταν η Βασίλισσα Ελισάβετ τα έβαλε με τον Χίτλερ (pics)

Είναι γνωστό ότι οι Βρετανοί λατρεύουν την Βασίλισσα Ελισάβετ σε τέτοιο βαθμό που ίσως κάνουν την υπόλοιπη Ευρώπη να απορεί. Η στάση της, όμως, στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και την επίθεση που δεχόταν η Βρετανία από τους Ναζί ίσως να εξηγεί γιατί η Βασίλισσα κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Βρετανών.  



Ένα νέο ντοκιμαντέρ του βρετανικού δικτύου Channel 4 φέρνει στη δημοσιότητα άγνωστες πτυχές από την στάση της βασιλικής οικογένειας στη μάχη κατά των Ναζί. Η 14χρονη τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ και η 10χρονη αδελφή της Μαργαρίτα έμαθαν να πυροβολούν στους κήπους του Μπάκινγχαμ προκειμένου να είναι έτοιμες να υπερασπιστούν το παλάτι εάν γινόταν επιδρομή από αλεξιπτωτιστές των Ναζί. 

Η τότε Πριγκίπισσα Ελισάβετ με την αδερφή της, Μαργαρίτα

Παρά τις παρακλήσεις των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙ6) στον τότε Βασιλιά Γεώργιο VI, πατέρα της Ελισάβετ, να εκκενώσει με την οικογένεια του το παλάτι για την ασφάλεια του και να καταφύγει στον Καναδά ο Βασιλιάς αρνήθηκε κατηγορηματικά. Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, ο Βασιλιάς επιθυμούσε να παραμείνει στην πατρίδα του και να δώσει τη μάχη κατά των Γερμανών. Αυτό οδήγησε τον τότε πρωθυπουργό, Ουίνστον Τσόρτσιλ να δανείσει στον Βασιλιά το προσωπικό πιστόλι του προκειμένου να υπερασπιστεί την οικογένεια του. 

«Ο Βασιλιάς περίμενε Γερμανούς αλεξιπτωτιστές να εμφανιστούν ανά πάσα στιγμή. Δεν πήγαινε πουθενά με το αυτοκίνητο του χωρίς μία καραμπίνα και ένα πιστόλι. Έστελνε το μήνυμα: δεν πρόκειται να το βάλουμε στα πόδια», είπε στο βρετανικό δίκτυο ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Warwick, Ρίτσαρντ Αλντρίτς. 

Ακόμη και η μητέρα της Βασίλισσας Ελισάβετ έκανε μαθήματα σκοποβολής και φέρεται να χρησιμοποιούσε ως στόχους τους αρουραίους του παλατιού. Η ξαδέρφη της Βασίλισσας Ελισάβετ και παιδική φίλη της, Μάργκαρετ Ρόουντς είχε επιβεβαιώσει στο BBC ότι τότε η Ελισάβετ έκανε μαθήματα σκοποβολής. «Η Βασίλισσα Ελισάβετ πράγματι έμαθε πώς να ρίχνει με πιστόλι στους κήπους του Παλατιού του Μπάκινγχαμ. Υποθέτω ότι αρκετά σωστά πίστευε ότι αν έρχονταν αλεξιπτωτιστές θα τους χτυπούσε από κάπου μακριά και θα μπορούσε να πάρει τουλάχιστον έναν ή δύο αλεξιπτωτιστές μαζί της», είπε η Μάργκαρετ Ρόουντς. 

Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει επίσης ότι ο πατέρας της Ελισάβετ εργαζόταν ενεργά για τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες και επιχείρησε να αποπροσανατολίσει τον Χίτλερ με επισκέψεις στα βρετανικά στρατεύματα στην νότια Βρετανία. Αυτό είχε ως στόχο να πείσει τους Ναζί ότι η αντεπίθεση των Βρετανών θα ξεκινούσε από το Καλέ και όχι από την Νορμανδία, όπου ετοιμάζονταν ήδη οι συμμαχικές δυνάμεις. 



Πηγή: skai.gr