Δυο αντικείμενα εντοπίστηκαν στην λίμνη - αποθήκη του serial killer

Δύο ταξιδιωτικές βαλίτσες,όπου ενδέχεται να βρίσκονται θύματα του κατά συρροή δολοφόνου στην Κύπρο, έχουν εντοπίσει οι Αρχές στην Κόκκινη Λίμνη, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η ανάσυρση των δύο αντικειμένων αναμένεται να αρχίσει στις 10:00 αύριο το πρωί, δήλωσε ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας. Προσέθεσε πως τα αντικείμενα που βρέθηκαν «κινούν εύλογες υποψίες» ότι είναι αυτά που αναζητούνται.

Ο 35χρονος συλληφθείς, ίλαρχος στην Εθνική Φρουρά, έχει ομολογήσει πως πέταξε τρία πτώματα στην Κόκκινη Λίμνη, αφότου τα έκρυψε μέσα σε αποσκευές.

Η ανάσυρση των δύο αποσκευών θα είναι δύσκολη, δεδομένου ότι τα νερά είναι εξαιρετικά μολυσμένα και όξινα λόγω των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στο Μιτσερό.

Ο κ. Τράγκολας δήλωσε ότι περιμένει τα αποτελέσματα αναλυτικής εξέτασης των υδάτων ώστε να διαπιστωθεί τι είδους στολή θα χρειάζεται να φορέσουν οι δύτες ώστε να καταδυθούν για λίγη ώρα και να επιχειρήσουν να περισυλλέξουν τις βαλίτσες.

Τόνισε πως θα γίνει προσπάθεια τα αντικείμενα να ανασυρθούν δίχως να υποστούν φθορές.

Νωρίτερα οι ανακριτές της Αστυνομίας μετέφεραν στην περιοχή τον 35χρονο δολοφόνο, ο οποίος τους υπέδειξε σημείο ανατολικά της λίμνης. Στη συνέχεια αποχώρησαν.

Τα αντικείμενα εντοπίστηκαν από την ρομποτική κάμερα υψηλής ευκρίνειας που χρησιμοποιείται για την εξερεύνηση του βυθού.

Ο ίλαρχος έχει έως τώρα ομολογήσει τουλάχιστον επτά φόνους. Στα θύματα συγκαταλέγονται δύο ανήλικα κορίτσια, ηλικίας έξι και οκτώ ετών, και οι μητέρες τους, οποίες προέρχονταν από τις Φιλιππίνες και την Ρουμανία.

Όλα τα θύματά του ήταν αλλοδαπές. Η δράστη του εκτιμάται πως άρχισε το αργότερο το 2016.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας διέταξε νωρίτερα την παράταση της προσωποκράτησης του αξιωματικού για οκτώ ημέρες, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Ο δολοφόνος, που δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, δεν διατύπωσε ένσταση στην επιμήκυνση της κράτησής του, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ανακριτής Ιωάννης Γιωρκάτζης ανέφερε ότι η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο η σορός που ανασύρθηκε από ξεροπήγαδο στο Πεδίο Βολής Ξυντούς να ανήκει σε γυναίκα από το Νεπάλ με το όνομα Κάτχα Ανού. Ο δράστης έχει καταθέσει πως ένα από τα θύματά του ήταν γυναίκα από την Ινδία ή το Νεπάλ.
Πηγή: skai.gr