Λαθροκυνηγός σκοτώθηκε από ελέφαντα και κατασπαράχτηκε από λιοντάρια

Λαθροκυνηγός στη Νότια Αφρική τραυματίστηκε θανάσιμα από ελέφαντα και στη συνέχεια κατασπαράχτηκε από λιοντάρια, σύμφωνα με τις αρχές. 

Οι χωροφύλακες βρήκαν μόνο το κεφάλι του και τα ρούχα του, σύμφωνα με ανακοίνωση του εθνικού Πάρκου Κρούγκερ ενώ συνελήφθησαν τέσσερις συνεργοί του οι οποίοι δήλωσαν ότι ο άνδρας τραυματίστηκε από ελέφαντα ενώ βρίσκονταν στο πάρκο για να κυνηγήσουν ρινόκερους. 

Είπαν επίσης στις αρχές ότι μετέφεραν το πτώμα του στην άκρη του δρόμου και στη συνέχεια το εγκατέλειψαν ενημερώνοντας την οικογένειά του για τον θάνατό του και η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για να βρει τη σορό αλλά και για να εντοπίσει και τους υπόλοιπους λαθροκυνηγούς.

Τους αποδόθηκαν κατηγορίες για κατοχή όπλων και πυρομαχικών χωρίς άδεια, λαθροθηρία και παράνομη είσοδο στο πάρκο και θα βρεθούν ενώπιον του δικαστηρίου.

Τα απομεινάρια του άνδρα βρέθηκαν λίγες μέρες αργότερα, με τους φύλακες να πιστεύουν ότι λιοντάρια τον κατασπάραξαν.

Το κέρατο του ρινόκερου αξίζει περίπου 9.000 δολάρια ανά 450 γραμμάρια στην Ασία, γεγονός που οδηγεί σε έξαρση του παράνομου εμπορίου. Είναι ένα πολύτιμο συστατικό στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική και θεωρείται σύμβολο.

book

Πηγή: skai.gr