Για μία ακόμα μέρα στο σκοτάδι η Βενεζουέλα

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν εκατομμύρια άνθρωποι στην Βενεζουέλα, καθώς το δεύτερο μεγάλο μπλακ-άουτ σε διάστημα τριών εβδομάδων συνεχίζει να παραλύει την χώρα.

Η κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο υποχρεώθηκε να κηρύξει αργία για δεύτερη συναπτή ημέρα την Τετάρτη, καθώς οι προσπάθειες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης απέτυχαν.

Η παροχή ρεύματος διακόπηκε αρχικά το απόγευμα της Δευτέρας, άρχισε να επανέρχεται σταδιακά το βράδυ της Τρίτης, όμως το δίκτυο κατέρρευσε εκ νέου τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Επιχειρήσεις, νοσοκομεία, σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες έμειναν κλειστά για δεύτερο 24ωρο, επιφέροντας ένα ακόμα πλήγμα στην διαλυμένη οικονομία της λατινοαμερικανικής χώρας.

Ο κ. Μαδούρο αποδίδει τις διακοπές σε δολιοφθορά που ενορχηστρώνεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως ο αρχηγός της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυχθείς μεταβατικός πρόεδρος Χουάν Γουαϊδό καταγγέλλει χρόνια εγκατάλειψη των υποδομών και διαφθορά.

Το μπλακ-άουτ φέρεται να έχει επηρεάσει και την εξαγωγή αργού πετρελαίου, που είναι η κυριότερη πηγή απόκτησης συναλλάγματος για το καθεστώς Μαδούρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters στο κυριότερο λιμάνι εξαγωγών οι εργασίες ανεστάλησαν αφότου το μπλακ-άουτ έπληξε την χώρα την Δευτέρα.
Πηγή: skai.gr