Βρετανία: Προς συζήτηση το αίτημα για την ανάκληση του άρθρου 50

Το αίτημα των πολιτών για την ανάκληση της διαδικασίας του άρθρου 50, που σταματά το Brexit, και έχει υπογραφεί από 5,8 εκατομμύρια ανθρώπους μέσα σε λίγες μέρες από την εμφάνισή του στην σελίδα του κοινοβουλίου, πρόκειται να συζητηθεί στην δευτερεύουσα αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων, την 1η Απριλίου.

Σύμφωνα με την Επιτροπή αρμόδια για Αιτήματα, πρόκειται για το αίτημα με τις περισσότερες υπογραφές που έχει ποτέ δεχθεί η ιστοσελίδα αντίστοιχων πρωτοβουλιών της Βουλής των Κοινοτήτων και της κυβέρνησης.

Οι βουλευτές θα συζητήσουν επίσης αίτημα που ζητά την διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος, που συγκέντρωσε 120.000 υπογραφές, και άλλο ένα που ζητά την αποχώρηση της Βρετανίας με ή χωρίς συμφωνία, στις 29 Μαρτίου, το οποίο συγκέντρωσε 140.000 υπογραφές.

Ωστόσο, επίσημη απάντηση της κυβέρνησης που αναρτήθηκε στην ίδια ιστοσελίδα των αιτημάτων, επισημαίνει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα ανακαλέσει το άρθρο 50. «Θα τιμήσουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016 και θα εργαστούμε με τον κοινοβούλιο για να φέρουμε σε πέρας μία συμφωνία που θα εγγυάται την αποχώρηση από την ΕΕ» αναφέρεται στην απάντηση.