Σόρος: Όταν βλέπω ποιοι είναι οι εχθροί μου λέω πρέπει να κάνω κάτι σωστό

«Όταν βλέπω ποιοι είναι οι εχθροί μου λέω ότι πρέπει να κάνω κάτι σωστό» δηλώνει σκωπτικά ο αμερικανός μεγιστάνας Τζορτζ Σόρος σε μακροσκελή συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό New York Times. 

«Οι εχθροί του τον σκιαγραφούν ως πανίσχυρο, αλλά ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος πιστεύει ότι η πολιτική του κληρονομιά είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο από ποτέ» σχολιάζει το περιοδικό.

«Είμαι αντίθετος στην άκρα αριστερά. Θα πρέπει να σταματήσει να προσπαθεί να συμβαδίσει με τους εξτρεμιστές στα δεξιά» ξεκαθαρίζει ο Σόρος.

Ο Τζορτζ Σόρος, ουγγρικής καταγωγής, σημειώνει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να επισκεφθεί την Ουγγαρία, εννοώντας την κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν. «Θα ήταν τοξικό… Η (προεκλογική) εκστρατεία του Όρμπαν ήταν μια μεγάλη απογοήτευση» σημείωσε. Και είναι σε αυτό το σημείο που αναφέρει ότι «όταν βλέπω ποιοι είναι οι εχθροί μου λέω ότι πρέπει να κάνω κάτι σωστό».

Για τον Ντόναλντ Τραμπ σχολιάζει ότι απλώς είχε κάποιες κοινωνικές επαφές μαζί του μέσω κοινών γνωστών. «Δεν είχα ιδέα ότι είχε οποιαδήποτε πολιτική φιλοδοξία», αναφέρει. Ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, αποκαλύπτει, προσπάθησε να τον πείσει να γίνει ο κύριος μισθωτής σε ένα από τα εμπορικά του κτίρια. «Του είπα ότι δεν μπορώ να αντεπεξέλθω οικονομικά», θυμάται γελώντας ο Σόρος.

«Η ιδεολογία μου είναι
μη-ιδεολογική…» σχολιάζει δε, στη συνέντευξή του στο περιοδικό. 
Πηγή: skai.gr