Στην αντεπίθεση ο Ερντογάν: Τύραννος ο Νετανιάχου που σφαγιάζει παιδιά

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον Μπενιαμίν Νεταινάχου ότι είναι ένας "τύραννος" που "σφαγιάζει παιδιά", αφότου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ τον χαρακτήρισε "δικτάτορα", την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των δύο ηγετών.

"Νετανιάχου, είσαι ένας τύραννος" δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην Άγκυρα, κατηγορώντας τον ισραηλινό ηγέτη ότι "σφάγιασε παιδιά Παλαιστινίων".

"Αυτός ο κλέφτης που ηγείται του Ισραήλ ετοιμάζεται να δικαστεί στη χώρα του. Γιατί ο Νετανιάχου και η γυναίκα του δικάζονται; Για κλοπή", πρόσθεσε υπαινισσόμενος την απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του ισραηλινού ηγέτη σε τρεις υποθέσεις διαφθοράς.

Οι τόνοι ανέβηκαν αυτή την εβδομάδα μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ αφότου ο Νετανιάχου, μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας, δήλωσε την Κυριακή ότι το Ισραήλ δεν είναι το κράτος-έθνος "όλων των πολιτών του" αλλά "μόνο του εβραϊκού λαού" και συνεπώς όχι της μεγάλης αραβικής κοινότητας.

Ο Ιμπραήμ Καλίν, ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου, κατήγγειλε χθες, Τρίτη, τον "κατάφωρο ρατσισμό" που εκδήλωσε --κατά τη γνώμη του-- ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

"Ο Ερντογάν, ο τούρκος δικτάτορας, επιτίθεται στην ισραηλινή δημοκρατία, ενώ οι φυλακές του είναι γεμάτες από τούρκους δημοσιογράφους και δικαστές. Τί αστείο", δήλωσε ο Νετανιάχου σε μήνυμα που μεταδόθηκε από τις υπηρεσίες του τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Η αντίδραση αυτή προκάλεσε νέα απάντηση του Καλίν σε βάρος του ισραηλινού πρωθυπουργού.
"Το κράτος του απαρτχάιντ το οποίο διοικεί έχει καταλάβει παλαιστινιακά εδάφη, σκοτώνει γυναίκες και παιδιά, και φυλακίζει τους Παλαιστίνιους πάνω στην ίδια τους τη γη. Τα ψέματα και η πίεση δεν θα κουκουλώσουν τα εγκλήματά σας", έγραψε σε μήνυμα του στο Twitter ο εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν μίλησε επίσης σήμερα για τις ταραχές που σημειώθηκαν χθες μεταξύ αστυνομικών και Παλαιστινίων στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ, καταγγέλλοντας ότι ισραηλινοί αστυνομικοί και στρατιώτες εισχωρούν σε αυτόν τον άγιο τόπο.

"Μην μας προκαλεί. Ουδέποτε καταπιέσαμε Εβραίους σε αυτή τη χώρα, ουδέποτε κάναμε σε μια συναγωγή αυτά που κάνετε στην Πλατεία των Τζαμιών. Μην μας προκαλείτε, δεν θα μπούμε σε αυτό το παιχνίδι", προειδοποίησε.