Αίγυπτος- ντοκουμέντο: Η στιγμή της σύγκρουσης της αμαξοστοιχίας

Ο υπουργός Μεταφορών της Αιγύπτου υπέβαλε την παραίτησή του μετά το φονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο Κάιρο σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση. Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την παραίτηση του Χισάμ Αραφάτ, αναφέρεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση.

Το βίντεο που της σύγκρουσης του τρένου που προκάλεσε πυρκαγιά απο διαρροή καυσίμων είναι σοκαριστικό, καθώς άνθρωποι τυλίχτηκαν στις φλόγες. ΠΡΟΣΟΧΗ οι εικόνες είναι πολύ σκληρές.



Στους 25 οι νεκροί

 Εν τω μεταξύ σε 25 ανέρχεται μέχρι τώρα ο αριθμός των νεκρών. Τουλάχιστον άλλοι 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν, πολλοί από αυτούς σοβαρά. Ιατρικές πηγές που βρέθηκαν επιτόπου δήλωσαν ότι πολλοί από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα. Η Ερυθρά Ημισέληνος έχει αποστείλει ασθενοφόρα στο σταθμό όπου οι άνθρωποι μπορούν να δώσουν αίμα. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Σιδηροδρόμων, στο νοσοκομείο της παρακείμενης περιοχής Σούμπρας και στο νοσοκομείο «Al-Helal» κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό. Η Υπουργός Υγείας Χάλα Ζάιεντ δήλωσε πάντως ότι όλοι οι τραυματίες θα μεταφερθούν από τα νοσοκομεία στο Ινστιτούτο Θεραπείας «Nasser» και στο Τμήμα Επείγουσας Δράσης «El-Sheffa». Από την πλευρά της, η Αρχή Σιδηροδρόμων τόνισε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε μετά από πρόσκρουση αμαξοστοιχίας σε μεταλλικές μπάρες.
Πηγή: skai.gr