Αυτή είναι η βίλα του Τρότσκι στα Πριγκιπονήσια (video)

Η άλλοτε μεγαλοπρεπής βίλα του Ρώσου επαναστάτη, Λέων Τρότσκι, δεσπόζει πλέον εγκαταλειμμένη και ερειπωμένη στο νησί Μπουγιουκάντα (Πρίγκηπος στα ελληνικά, το μεγαλύτερο νησί των Πριγκιπονήσων) όπως αποδεικνύουν πλάνα από drone που είδαν το φως της δημοσιότητας μόλις σήμερα.

Το μισογκρεμισμένο, τριών ορόφων, κτήριο εκτείνεται σε ένα κομμάτι γης που καλύπτει έκταση 3,550 τετραγωνικών μέτρων της νήσου Μπουγιουκάντα, κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Κατά το παρελθόν φιλοξενούσε και μία πισίνα η οποία με το πέρασμα των δεκαετιών καταστράφηκε από τα κύματα.



Ο μαρξιστής επαναστάτης, θεωρητικός, σοβιετικός πολιτικός και ιδρυτής του Κόκκινου Στρατού, Λέων Τρότσκι, εκδιώχτηκε από τη Σοβιετική Ένωση το 1929 και κατέφυγε σε πολλές χώρες.

Το πρώτο σημείο εξορίας του ήταν η Μπουγιουκάντα, όπου έμεινε για τέσσερα χρόνια. Έζησε στο σπίτι με τη δεύτερη γυναίκα του Νατάλια, το εγγόνι του Σιέβα και μία ομάδα φρουρών.

Ο Τρότσκι δολοφονήθηκε στην πόλη του Μεξικού το 1940.

Οι ντόπιοι ιστορικοί πιστεύουν ότι έγραψε τη διάσημη αυτοβιογραφία του «Η ζωή μου» και «Η ιστορία της ρωσικής επανάστασης» ενώ διέμενε στο συγκεκριμένο θέρετρο.
  
Παρόλο που το ακίνητο βρίσκεται σε κατάσταση «αποσύνθεσης», βγήκε στο σφυρί το 2015 για $ 4,4 εκατομμύρια δολάρια (3,9 εκατομμύρια ευρώ).

Πηγή: skai.gr