Ισόβια απαλλαγή από φόρους υπόσχεται ο Όρμπαν για πολύτεκνες μητέρες

Πολύτεκνες μητέρες που θα γεννούν τέσσερα ή περισσότερα παιδιά θα απαλλαγούν δια βίου από την πληρωμή φόρου εισοδήματος στην Ουγγαρία, προανήγγειλε ο εθνικιστής πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να αντιμετωπίσει την υπογεννητικότητα και την μείωση του εργατικού δυναμικού δίχως να δεχτεί μετανάστες.

«Για την Δύση, η απάντηση είναι η μετανάστευση. Για κάθε παιδί που λείπει θα πρέπει να υπάρχει ένα που εισέρχεται και έτσι οι αριθμοί θα είναι εντάξει», δήλωσε χθες Κυριακή ο κ. Όρμπαν κατά την ετήσια ομιλία για την κατάσταση της χώρας. «Αλλά εμείς δεν χρειαζόμαστε αριθμούς, χρειαζόμαστε παιδιά από την Ουγγαρία».

Η εξαίρεση από φόρο εισοδήματος είναι μόνο μία πτυχή ενός ευρύτερου σχεδίου που για την στήριξη των ουγγρικών οικογενειών, το οποίο περιλαμβάνει επίσης δάνεια 10 εκατομμυρίων φόριντ σε νεόνυμφα ζευγάρια τα οποία θα μειωθούν ή θα μηδενιστούν εάν αποκτηθούν δύο ή τρία παιδιά.

Προβλέπεται επίσης επένδυση για την δημιουργία θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και για την αναβάθμιση νοσοκομείων, συν επιδότηση για την αγορά οικογενειακών αυτοκινήτων με πολλά καθίσματα.

Ο κ. Όρμπαν ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για διαμοιρασμό προσφύγων ανάμεσα στα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την διάρκεια της κρίσης. Οι συνθήκες υπό τις οποίες κρατούνται οι πρόσφυγες που φτάνουν στην Ουγγαρία έχουν καταγγελθεί ως απάνθρωπες από δεκάδες μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Ο εθνικιστής ηγέτης, που έχει τειχίσει τα νότια σύνορα της Ουγγαρίας του ώστε να αποτρέπει την είσοδο προσφύγων και μεταναστών, υποστήριξε πως η ανεκτική μεταναστευτική πολιτική έχει δημιουργήσει «χώρες με ανάμεικτο πληθυσμό», όπου εν τέλει οι χριστιανοί θα μειοψηφούν.

«Αυτοί που επιβιβάζονται σε αυτό το τραίνο θα φτάσουν στον τερματικό σταθμό και δεν υπάρχει εισιτήριο επιστροφής», είπε.

Η Ουγγαρία ταλανίζεται από βαθιά υπογεννητικότητα, με τα Ηνωμένα Έθνη να υπολογίζουν ότι κάθε γυναίκα αποκτά λιγότερα από 1,4 παιδιά, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Η δημογραφική κρίση επεκτείνεται σε πολλές ανατολικοευρωπαϊκές χώρες.

Ο κ. Όρμπαν έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Ζήτω η Ουγγαρία, ζήτω οι Ούγγροι».
Πηγή: skai.gr