Ερντογάν σε Μαδούρο: Αδελφέ μου είμαστε στο πλευρό σου

Πλήρη στήριξη στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο προσέφερε ο τούρκος ομόλογός του Νικολάς Μαδούρο, λίγες ώρες αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και πολλές λατινοαμερικανικές χώρες ανακοίνωσαν πως αναγνωρίζουν ως πρόεδρο τον Χουάν Γουαϊδό ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης.

«Αδελφέ μου, Μαδούρο! Κρατήσου, είμαστε στο πλευρό σου», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον «τσαβίστα» ομόλογό του, όπως έγραψε στο Twitter ο τούρκος προεδρικός εκπρόσωπος Ιμπραήμ Καλίν.

Προσέθεσε πως η Άγκυρα θα τηρήσει στάση αρχής σε όλες τις απόπειρες πραξικοπήματος, ενώ προσθέτει την λέξη-κλειδί «Είμαστε Μαδούρο» (#WeAreMADURO).

Πιο σκληρή γλώσσα υιοθέτησε ο υπουργός Εξωτερικών  της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ και ορισμένες χώρες της Νοτίου Αμερικής έχουν παρέμβει κατ' επανάληψη στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu.



Σε πλάνα που μεταδόθηκαν από την τουρκική κυβέρνηση ο κ. Μαδούρο εικονίζεται να λέει σε υποστηρικτές του πως τον στηρίζουν πολλοί ηγέτες κι αναφέρει ονομαστικά μόνον τον κ. Ερντογάν.

Στα τέλη του περασμένου έτους ο κ. Ερντογάν επισκέφτηκε το Καράκας και είχε κατ’ ιδίαν επαφές με τον κ. Μαδούρο.
Πηγή: skai.gr