Η ΠΓΔΜ προμηθεύτηκε 240.000 διαβατήρια- Γράφουν «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Για αγορά 240.000 διαβατήριων από τη σκοπιανή κυβέρνηση στα οποία αναγράφεται ευκρινώς στο εξώφυλλο η ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», παρά τη διαδικασία συνταγματικών αλλαγών στο κοινοβούλιο των Σκοπίων κάνει λόγο το σκοπιανό κανάλι Alfa TV.

«Αν και η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου αναμένεται (η τελική) ψηφοφορία για συνταγματικές αλλαγές, οι οποίες θα οδηγήσουν σε αλλαγή του ονόματος του κράτους, αλλά και τα προσωπικά έγγραφα των πολιτών, ένας μεγάλος αριθμός από πολλά κενά έντυπα για "Μακεδονικά" διαβατήρια βρίσκονται εν αναμονή στα τελωνεία. Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το Alfa TV, 240.000 έντυπα βρίσκονται σήμερα σε τακτική τελωνειακή διαδικασία» αναφέρει το κανάλι.

«Γιατί αγοράζονται έντυπα υπό αυτή τη μορφή, αφού το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη αρκετά και δεν υπάρχει καθυστέρηση στην έκδοσή τους; Γιατί το υπουργείο Εσωτερικών ξοδεύει χρήματα του προϋπολογισμού αφού σε 10 ημέρες αναμένεται να περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές;» διερωτάται το κανάλι στην ιστοσελίδα του εστιάζοντας στο οικονομικό σκέλος της υπόθεσης.

«Ακόμα και αν οι συνταγματικές αλλαγές ψηφιστούν στις 15 Ιανουαρίου, απαιτείται μια χρονική περίοδος για την αλλαγή των διαδικασιών και τις νομικές αλλαγές, καθώς και για την έναρξη ισχύος των τροπολογιών» υποστήριξε το υπουργείο Εσωτερικών σε απάντησή του στο κανάλι, υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται «μεταβατική περίοδος» έως την εφαρμογή στην πράξη της συμφωνίας των Πρεσπών.

To ρεπορτάζ του Alfa TV αναπαράγεται και από άλλα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ. 

Το ρεπορτάζ του σκοπιανού καναλιού:

Πηγή: skai.gr