Ιταλία: Ανήλικος προκάλεσε τον πανικό με έξι νεκρούς ψεκάζοντας με σπρέι

Ένας ανήλικος είναι ο δράστης της τραγωδίας στο κλαμπ Lanterna Azzurra στην κωμόπολη Κορινάλντο τα ξημερώματα του Σαββάτου, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ.

Ο ανήλικος, που σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa έχει ταυτοποιηθεί και αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ψέκασε με σπρέι πιπεριού τους θαμώνες του κλαμπ –πάνω από 1.400 άτομα εκείνη την ώρα στο κλαμπ που γινόταν η συναυλία του ράπερ Sfera Ebbasta – με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός.

Το πλήθος έτρεξε προς την έξοδο του κλαμπ με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το μπαλκόνι του κέντρου διασκέδασης υπό το βάρος του πλήθους και να χάσουν τη ζωή τους έξι άτομα, πέντε εξ αυτών ανήλικοι, και να τραυματιστούν 60, επτά σοβαρά.


To εσωτερικό του κλαμπ

Βαρύτατες κατηγορίες αναμένεται να αντιμετωπίσουν και οι υπεύθυνοι του κλαμπ, καθώς οι θαμώνες ήταν υπεράριθμοι σχετικά με τη χωρητικότητα του κέντρου διασκέδασης.

«Η μαμά με προστάτευε μέχρι την τελευταία στιγμή… Προσπάθησε να κάνει χώρο με το κορμί της» δηλώνει στο μεταξύ στη συγκλονιστική μαρτυρία της η κόρη της 39χρονης γυναίκας που σκοτώθηκε προστατεύοντάς τη με το ίδιο της το σώμα.






Βίντεο ντοκουμέντο της τραγωδίας
Πηγή: skai.gr