Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν «συνταξιοδοτεί» την «εθνική παρουσιάστρια»

Τέλος εποχής στη Βόρεια Κορέα. Ο πρόεδρος της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε να «συνταξιοδοτήσει» οριστικά την «εθνική τηλεπαρουσιάστρια» Ρι Τσουν Χι σε μια απόπειρα να εκσυγχρονίσει τη διεθνή εικόνα της χώρας του.

Η Ρι Τσουν Χι έγινε παγκοσμίως γνωστή από τις ανακοινώσεις της που ξεπερνούν και τον ίδιο τον… Κιμ σε ενθουσιασμό! Φοράει την παραδοσιακή ενδυμασία της Βόρειας Κορέας, κυρίως σε αποχρώσεις του ροζ. Τα τελευταία χρόνια οι εμφανίσεις της δεν ήταν τόσο συχνές, και επιστρατεύονταν μόνο για τα σημαντικότερα διεθνή θέματα.  

Η 75χρονη τηλεπαρουσιάστρια εργαζόταν επί δεκαετίες για την Κεντρική Τηλεόραση της Βόρειας Κορέας (KCTV). Εκφώνησε την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του Κιμ Ιλ Σουνγκ το 1994 και του Κιμ Γιονγκ Ιλ το 2011 κλαίγοντας και ουρλιάζοντας.

Σε ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε για εκείνη το 2012, η Ρι Τσουν Χι είχε ήδη δηλώσει ότι θέλει να αποσυρθεί από τις κάμερες για να δώσει την ευκαιρία σε νέες κοπέλες.

Μετά τον «εκσυγχρονισμό» τη σκυτάλη αναμένεται να πάρουν νεότερες σε ηλικία παρουσιάστριες, πιθανόν με δυτική ενδυμασία.

Πηγή: skai.gr