Απεβίωσε ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν

Πέθανε σε ηλικία 81ενος ετών, ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν -άλλοτε αιχμάλωτος πολέμου στο Βιετνάμ και -υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ το 2008-- αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το πολιτικό του γραφείο.

Ο Μακέιν υποβαλλόταν σε θεραπεία για γλοιοβλάστωμα, μια επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο, μετά τη διάγνωσή του τον Ιούλιο του 2017, και δεν είχε μεταβεί στο Καπιτώλιο το 2018.

Είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στα μέσα Απριλίου για μια λοίμωξη στο έντερο.

Την Παρασκευή, η οικογένεια του Μακέιν ανακοίνωσε ότι ο πολύπειρος πολιτικός, ο οποίος εκπροσώπησε την Αριζόνα στην αμερικανική Γερουσία για 35 χρόνια, αποφάσισε να σταματήσει την θεραπεία στην οποία υποβαλλόταν για το γλοιοβλάστωμα.

Τα βαθιά του συλλυπητήρια και τον σεβασμό του στην οικογένεια του γερουσιαστή Τζον Μακέιν εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η σχέση ανάμεσα στον Τραμπ και τον Μακέιν ήταν εξαιρετικά τεταμένη τα τελευταία χρόνια. Μια από τις τελευταίες επιθυμίες του Μακέιν ηταν ο ένοικος του Λευκού Οίκου να μην παρευρεθεί στην κηδεία του.

Ο Τζον Μακέιν θεωρούσε την ιδιότητα του πολίτη «πατριωτικό καθήκον», τόνισε ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στο συλληπητήριο μήνυμά του προς την οικογένεια του γερουσιαστή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: ΗΠΑ