Κλείσιμο

Νέος σεισμός 6,9 Ρίχτερ στην πολύπαθη Ινδονησία

Σεισμός 6,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού Λομπόκ στην Ινδονησία, το οποίο έχει ήδη πληγεί από δύο πολύνεκρες δονήσεις τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Είκοσι λεπτά αργότερα ακολούθησε μετασεισμός 5,9 βαθμών, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις του γεωδυναμικού ινστιτούτου των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ λίγο αργότερα καταγράφηκε ένα ακόμα πλήγμα ισχύος 5,5 Ρίχτερ.

Οι Αρχές δεν γνωρίζουν ακόμα εάν υπάρχουν θύματα ή καταστροφές καθώς η σεισμική δραστηριότητα έχει προκαλέσει εκτεταμένη διακοπή στην ηλεκτροδότηση, με συνέπεια να μην είναι δυνατή η επικοινωνία με τις τοπικές υπηρεσίες, έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας διαχείρισης φυσικών καταστροφών.

Ανταποκριτής του Associated Press ανέφερε πως έχει δει κτήρια που έχουν καταρρεύσει, όμως πολλοί κάτοικοι ούτως ή άλλως ζουν σε αντίσκηνα μετά τους προηγούμενους σεισμούς.

Τουλάχιστον 436 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από σεισμό 7 βαθμών που έπληξε το Λομπόκ στις 5 Αυγούστου, καταστρέφοντας εκατοντάδες σπίτια. Περισσότεροι από δέκα άνθρωποι είχαν σκοτωθεί από ασθενέστερο χτύπημα του Εγκέλαδου στα τέλη Ιουλίου.

Το επίκεντρο των δύο σημερινών δονήσεων απέχει λιγότερο από 70 χιλιόμετρα από την πόλη Ματαράμ, με πληθυσμό άνω των 300.000 κατοίκων.

Το εστιακό βάθος του μεγάλου σεισμού είναι σχετικά ρηχό και εντοπίζεται στα 20,3 χιλιόμετρα.
Πηγή: skai.gr