Τραμπ: Σκυλί και απόβρασμα η Ομαρόσα

Την πιο σκληρή επίθεση στην πρώην σύμβουλό του στον Λευκό Οίκο, Ομαρόσα Νιούμαν, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, αποκαλώντας την «απόβρασμα» και «σκυλί».

Η αφροαμερικανή Νιούμαν προωθεί βιβλίο με αμφιλεγόμενες αποκαλύψεις για την θητεία της στον προεδρικό επιτελείο, ενώ παράλληλα υποστηρίζει ο κ. Τραμπ έχει ηχογραφηθεί να χρησιμοποιεί την λέξη «νέγρος» (nigger) στην παραγωγή επεισοδίων του ριάλιτι παιχνιδιού «Apprentice», όπου παλαιότερα ήταν παρουσιαστής.

«Όταν δίνεις σε ένα τρελαμένο απόβρασμα μια ευκαιρία και της προσφέρεις δουλειά στον Λευκό Οίκο, υποθέτω δεν είχε καλή κατάληξη», έγραψε ο κ. Τραμπ στο Twitter. «Καλή δουλειά από τον στρατηγό Κέλι που απέλυσε γρήγορα αυτό το σκυλί».



Σε προγενέστερο τιτίβισμά του ο κ. Τραμπ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει χρησιμοποιήσει την λέξη «νέγρος» – η οποία θεωρείται άκρως προσβλητική στις ΗΠΑ, και διέψευσε ότι υπάρχει κασέτα που τον ενοχοποιεί.

 «Δεν έχω αυτή τη λέξη στο λεξιλόγιό μου, και ουδέποτε την είχα. Το εφηύρε», υποστήριξε ο πρόεδρος.



Το βιβλίο της κ. Νιούμαν, που τον πρώτο χρόνο της θητείας Τραμπ θεωρούνταν έμπιστο μέλος του επιτελείου του, ουσιαστικά υποστηρίζει τις καταγγελίες σε βάρος του προέδρου για ρατσιστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές.

Σημειώνεται πάντως ότι και η ίδια η Ομαρόσα έχει δώσει θολές πληροφορίες όσον αφορά την φερόμενη ηχογράφηση της λέξης «νέγρος», αρχικά υποστηρίζοντας ότι άκουσε η ίδια τον κ. Τραμπ να την εκστομίζει αλλά στη συνέχεια ανασκεύασε λέγοντας πως κάποιος άλλος της το μετέφερε.
Πηγή: skai.gr