Ερντογάν: Υπό πολιορκία η Τουρκία . Οι ΗΠΑ προσπαθούν να μας μαχαιρώσουν

Ως μια χώρα σε κατάσταση πολιορκίας περιέγραψε τη Δευτέρα την Τουρκία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Η Τουρκία είναι υπό πολιορκία, και όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και σε άλλους τομείς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας, απευθυνόμενος σε τούρκους πρέσβεις στην Άγκυρα. 

«Οι εμπορικές ενέργειες των ΗΠΑ αντιβαίνουν τις αρχές του ΠΟΕ... Οι ΗΠΑ προσπαθούν να μαχαιρώσουν την Τουρκία πισώπλατα» ισχυρίστηκε. 

Η Τουρκία έχει «σταθερή και ισχυρή» οικονομική δυναμική παρά την «οικονομική πολιορκία» που αντιμετωπίζει η χώρα, επέμεινε πάρα ταύτα. 

Ο Ερντογάν εμφανίστηκε πάντως πεπεισμένος ότι η τουρκική λίρα θα επανέλθει «σε λογικά επίπεδα στο πλαίσιο της οικονομικής πραγματικότητας των θεμελιωδών μεγεθών της». «Η οικονομική δυναμική της Τουρκίας είναι σταθερή, ισχυρή και άθικτη και θα συνεχίσει να είναι άθικτη» διεμήνυσε στους τούρκους πρέσβεις σε σύνοδο που διεξήχθη στο προεδρικό ανάκτορο. 

«Με απειλές στην Τουρκία, οι ΗΠΑ δεν θα εξασφαλίσουν κανένα αποτέλεσμα» ανέφερε από την πλευρά του ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ίδια εκδήλωση. 

Σημειώνεται ότι οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν δικαστική έρευνα για όσους επιβουλεύονται την τουρκική οικονομία, στη βάση των κατευθύνσεων των τουρκικής κυβέρνησης, και του ίδιου του τούρκου προέδρου.



Πηγή: skai.gr