Σε απεργιακές κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν τα πληρώματα της Ryanair

Στην ακύρωση περισσοτέρων των 600 πτήσεων, σκοπεύει να προχωρήσει η Ryanair για τις ημερομηνίες 25 και 26 Ιουλίου, κατά τις οποίες πρόκειται να συντελεστούν απεργιακές κινητοποιήσεις των πληρωμάτων καμπίνας, στο πλαίσιο περαιτέρω διεύρυνσης της σοβαρής βιομηχανικής κρίσης την οποία και βιώνει η αεροπορική εταιρεία το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των υπεύθυνων της ιρλανδικής εταιρείας, οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεπάγονται την ακύρωση 300 πτήσεων ανά μέρα και αναμένεται εμποδίσουν την μετακίνηση περίπου 50.000 ταξιδιωτών με προορισμό από και προς το Βέλγιο, Την Πορτογαλία και την Ισπανία.
 
Υπενθυμίζεται ότι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία πτήσεων χαμηλού κόστους για την Ευρώπη, προέβη στην ακύρωση 30 δρομολογίων στις 12 Ιουλίου, όταν και πιλότοι της προχώρησαν στην πραγματοποίηση της ,μεγαλύτερης στα χρονικά της λειτουργίας της, απεργιακής κινητοποίησης.

Οι προγραμματισμένες απεργίες, οι οποίες και συντελούνται στο πλαίσιο διεκδίκησης καλύτερων συνθηκών εργασίας για το προσωπικό, λειτουργούν ως ένα ακόμη «βατερλό» για την προσπάθεια της εταιρείας να κατευνάσει το εδώ και ένα χρόνο, ιδιαιτέρως δυσαρεστημένο προσωπικό της.

Μέλη πληρωμάτων καμπίνας της εταιρείας, από όλη την Ευρώπη, δημοσίευσαν μάλιστα στις 4 Ιουλίου, λίστα 34 αιτημάτων, όπως αξιοπρεπή μισθό, περιθώριο περισσότερων ημερών για αναρρωτικές άδειες και συμβάσεις εργασίας βάσει της δικαίου της χώρας καταγωγής του εκάστοτε εργαζόμενου, οι οποίες και θα είναι γραμμένες στην μητρική του γλώσσα.

Αξίζει να αναφερθεί πάντως ότι ανεξάρτητα από τους ισχυρισμούς των πληρωμάτων καμπίνας, η εταιρεία υποστηρίζει πως το προσωπικό της εργάζεται σε άριστες-για "low cost" αεροπορική εταιρεία- συνθήκες. 
Πηγή: skai.gr/Reuters