Κλείσιμο

Επίσκεψη Ερντογάν στα Κατεχόμενα

Στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διατηρώντας την παράδοση 37 ετών,  η οποία φέρει τους Τούρκους προέδρους να επισκέπτονται το Ψευδοκράτος, μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Η τήρηση της παράδοσης δεν ήταν απολύτως ακριβής, καθώς ο Ερντογάν επισκέφθηκε πρώτα το Αζερμπαϊτζάν και μετά τα Κατεχόμενα, γεγονός το οποίο σχολιάστηκε εντόνως.

Τοπικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η απόφαση του Ερντογάν αποτυπώνει τη δυσαρέσκειά του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα εναντίον της επίσκεψής του.

Ο Τούρκος πρόεδρος, σε κάθε περίπτωση, συναντήθηκε με τον ηγέτη του Ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί, παρουσία των ηγετών των τεσσάρων κυβερνητικών εταίρων. Στο επίκεντρο τέθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό.

Με αφορμή την επίσκεψη, οι αρχές έχουν λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ ο ίδιος έγινε δεκτός από πλήθος κόσμου, ο οποίος κρατούσε σημαίες του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ)
Πηγή: skai.gr