Κλείσιμο

Ζάεφ: Καμία αλυτρωτική τάση προς την Ελλάδα

Η πρόσθεση γεωγραφικού προσδιορισμού στην ονομασία της χώρας, ως προυπόθεση ζωτικής σημασίας για την ελληνική πλευρά, αποτελεί την απόδειξη απομάκρυνσης από κάθε είδους αλυτρωτική τάση,δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ στον βοσνιακό ειδησεογραφικό ιστότοπο Klix.ba.

Ιδιαίτερα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κάνει λόγο για μιας ιστορικής σημασίας συμφωνία- παράδειγμα προς μίμηση για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, που αντανακλά μια νέα πολιτική πρακτική, άξια να αποτελέσει αντικείμενο διδαχής των επόμενων γενιών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κύριος Ζάεφ, η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί απόδειξη του πώς μπορεί να επιτευχθεί κάτι όταν υπάρχει πολιτική βούληση και συνεννόηση.

Αποτιμώντας τα κέρδη για τους πολίτες της χώρας του, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σημείωσε ότι εξασφαλίζεται το δικαίωμα στην εθνική ταυτότητα και τη γλώσσα και παράλληλα δημιουργείται η προοπτική οικονομικής ανάπτυξης ενώ διασφαλίζεται η σταθερότητα στην περιοχή.

Τέλος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι πολίτες της ΠΓΔΜ, θα επικυρώσουν την συμφωνία μέσω του δημοψηφίσματος, μην παραλείποντας μάλιστα να καλέσει  τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να σεβαστούν τη λαϊκή ετυμηγορία.
Πηγή: ΑΜΠΕ