Ερντογάν:Η Τουρκία ασφαλές καταφύγιο για τους πρόσφυγες, η Ευρώπη κρύβεται

Νέο κατηγορώ του Ταγίπ Ερντογάν κατά της ΕΕ (και) για το προσφυγικό. «Η Τουρκία είναι ασφαλές καταφύγιο για τους πρόσφυγες, η Ευρώπη έκρυψε τις ευθύνες της πίσω από συρματοπλέγματα» δήλωσε χαρακτηριστικά την Τετάρτη ο τούρκος πρόεδρος. 

«Η Τουρκία έγινε ασφαλές καταφύγιο για 4 εκατ. πρόσφυγες, εκ των οποίων 3,5 εκατ. είναι Σύροι, την ώρα που πολλές Δυτικές χώρες, που υποστηρίζουν ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων κρύφτηκαν πίσω από τα συρματοπλέγματα» τόνισε ο Ερντογάν επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων. 

Όπως υποστήριξε δε, η ΕΕ δεν ικανοποίησε τις οικονομικές της υποσχέσεις στην Τουρκία για την διαμονή των προσφύγων στην Τουρκία. 

«Η συνειδητή συμπεριφορά της χώρας μας για την κρίση στη Συρία και το Ιράκ έδειξε για μια ακόμα φορά σε όλο τον κόσμο τη δέσμευση του έθνους μας στις ανθρωπιστικές αξίες, τη γενναιοδωρία και την αρωγή» είπε. 

«Επ’ ευκαιρία αυτής της βαρυσήμαντης ημέρας, θέλω να υπογραμμίσω ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να είναι αλληλέγγυα στους καταπιεσμένους και τα θύματα χωρίς διακρίσεις, όπως έκανε έως σήμερα» πρόσθεσε. 

Πηγή: skai.gr