Εννέα νεκροί σε δυστύχημα στην Ουγγαρία, στο Facebook ήταν ο οδηγός

Μετωπική σύγκρουση ανάμεσα σε ένα μικρό λεωφορείο, που μετέφερε ρουμάνους επιβάτες, κι ένα φορτηγό στοίχισε τη ζωή σε εννέα ανθρώπους στην Ουγγαρία, ενώ φαίνεται πως ο οδηγός του λεωφορείου βρισκόταν ζωντανά στο Facebook την ώρα της σύγκρουσης, όπως μεταδίδουν ρουμανικά μέσα ενημέρωσης.


Όλοι οι επιβάτες του μικρού λεωφορείου, καθώς και ο οδηγός, επτά άνδρες και δύο γυναίκες, έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα, που σημειώθηκε χθες Τρίτη σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων από τη Βουδαπέστη, σύμφωνα με την ουγγρική Αστυνομία. Όλα τα θύματα είναι Ρουμάνοι, διευκρίνισε το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πολλοί ρουμανικοί ενημερωτικοί ιστότοποι δημοσίευσαν βίντεο που μάλλον προέρχεται από το κινητό τηλέφωνο του οδηγού του λεωφορείου. Τον βλέπει κανείς να χαμογελά διαβάζοντας σχόλια που είχαν αναρτήσει χρήστες του διαδικτύου σχετικά με αυτό το βίντεο.

Ο οδηγός του minibus στρέφει στη συνέχεια προς τον δρόμο την κάμερα του τηλεφώνου του και βλέπει κανείς το όχημά του να περνάει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας για να κάνει προσπέραση. Κατευθύνεται τότε πάνω σε ένα φορτηγό που έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση. Το βίντεο διακόπτεται ξαφνικά.

Σύμφωνα με την ουγγρική Αστυνομία, ο οδηγός του φορτηγού τραυματίσθηκε ελαφρά. Διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο