Ερντογάν: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπερηφάνεια των Τούρκων

Αυστηρό μήνυμα στη Δύση απηύθυνε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην Τραπεζούντα, ενόψει της αυριανής Συνόδου Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Ο Ερντογάν διεμήνυσε ότι η Τουρκία δεν δέχεται μαθήματα από τη Δύση, σημειώνοντας μάλιστα πώς για τα όσα επιρρίπτουν στην Τουρκία σχετικά με την επέμβαση στην Αφρίν, ο ίδιος έχει βίντεο που τα αντικρούουν, τα οποία μάλιστα, όπως είπε, πρόκειται να προσκομίσει στη Σύνοδο τη Δευτέρα.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια των Τούρκων.

Σε ομιλία του το Σάββατο στη Σαμψούντα, ο τούρκος Πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων αναφέροντας ότι "την μεγάλη Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε" απειλώντας ότι "αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές μας και αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές".

«Δεν θα ξεχάσουμε τις πληγές που άνοιξαν στην καρδιά μας τα τεχνητά σύνορα που χάραξαν. Μετά το Αφρίν ξεκινά η ανάσταση» , πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα ο Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί στη Βάρνα με τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Ντόναλντ Τουσκ. Οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναμένεται μεταξύ άλλων να του θέσουν και το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη.

Οι αξιώσεις της Τουρκίας που θα τεθούν στην Ευρωτουρκική Σύνοδο

Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται,  μεταξύ άλλων, να θέσει στην Ευρωτουρκική Σύνοδο το θέμα της ελεύθερης μετακίνησης των Τούρκων πολιτών στις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την επίσπευση των διαδικασιών εκταμίευσης της οικονομικής βοήθειας για τους πρόσφυγες. Επιπλέον, θεωρείται σίγουρο ότι ο Ερντογάν θα ζητήσει τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Ερντογάν στη Βάρνα

Για τις 17.00 το απόγευμα της Δευτέρας έχει προγραμματιστεί η άφιξη του Τούρκου Προέδρου στη Βάρνα της Βουλγαρίας, ο οποίος στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοβ.

Στις 19.00 αναμένεται να ξεκινήσει η συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Ντόναλντ Τουσκ η οποία πιθανότατα θα διαρκέσει δύο ώρες. Μετά το πέρας της συνάντησης θα δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου ενώ για τις 22.00 προγραμματιστεί η αναχώρηση του Τούρκου προέδρου από τη Βάρνα.

Πηγή: skai.gr