Υπερπαραγωγή η τουρκική άσκηση στον Έβρο για «κατάληψη απέναντι όχθης»

Σε… υπερπαραγωγή έχει μετατρέψει η Άγκυρα την προκλητική άσκηση στον Έβρο που έχει ως στόχο την «κατάληψη απέναντι όχθης» στη σκιά των εντάσεων στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ.
  
Στο πλαίσιο της άσκησης έχουν αναπτυχθεί μεταξύ άλλων, τεθωρακισμένα, σκάφη και πλωτές γέφυρες του μηχανικού του τουρκικού στρατού με στόχο την αστραπιαία κατάληψη του «ξένου εδάφους».

Στα πλάνα που μεταδίδονται στα τουρκικά ΜΜΕ η Άγκυρα έχει επιστρατεύσει για την άσκηση πατριωτικούς ύμνους και επική μουσική και εναέριες και υποβρύχιες κάμερες για τις εντυπωσιακότερες δυνατές λήψεις.

Η άσκηση των τουρκικών δυνάμεων στον Έβρο, κοντά στην περιοχή Σαράντα Εκκλησιές, έχει ως στόχο να σταλεί μήνυμα στην Ελλάδα και δευτερευόντως στη Βουλγαρία.

Η Τουρκία φθάνει πολύ κοντά σε ένα «ατύχημα» στο Αιγαίο προειδοποίησε στο μεταξύ την Πέμπτη, στο περιθώριο της διήμερης συνάντησης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤO στις Βρυξέλλες, ο Πάνος Καμμένος στη σκιά του εμβολισμού του σκάφους του λιμενικού από τουρκική ακταιωρό στα Ίμια. 

«Κάποιοι πρέπει να θυμηθούν ότι από τις αρχές του 20ου Αιώνα Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν υπάρχει» ήταν η αιχμηρή δήλωση του Δημήτρη Βίτσα στον ΣΚΑΪ, με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας να προειδοποιεί ότι οι νεοοθωμανικές βλέψεις της Άγκυρας δεν αποτελούν καλή εξέλιξη. 



Πηγή: skai.gr