Τραμπ: Οι ψεύτικες κατηγορίες καταστρέφουν ζωές

Ακόμα και οι ψεύτικες κατηγορίες είναι ικανές να καταστρέψουν ζωές κατήγγειλε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μετά την παραίτηση των δύο βοηθών του στον Λευκό Οίκο, που κατηγορούνται για ενδοοικογενειακή βία από τις πρώην συζύγους τους.

«Οι ζωές των ανθρώπων καταστρέφονται και διαλύονται μόνο και μόνο λόγω κάποιων κατηγοριών. Κάποιες ευσταθούν αλλά κάποιες άλλες είναι ψεύτικες. Κάποιες είναι παλιές και κάποιες άλλες πρόσφατες. Κάποιος που κατηγορείται ψευδώς δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτό, η ζωή του και η καριέρα του έχουν τελειώσει. Δεν υπάρχουν πια αμερόληπτες διαδικασίες;» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter.


Το μήνυμα του Τραμπ σχετίζεται με τις παραιτήσεις των πρώην εργαζομένων στον Λευκό Οίκο, στον Ρομπ Πόρτερ και τον Ντέιβιντ Σόρενσεν, που ενώ αρνήθηκαν τις κατηγορίες παραιτήθηκαν από τα καθήκοντά τους αυτήν την εβδομάδα.

Ο Ρομπ Πόρτερ, γραμματέας του προσωπικού του Λευκού Οίκου, κατηγορείται από τις δύο πρώην συζύγους του για φυσική βία και ψυχολογική κακοποίηση. Ο δεύτερος παραιτηθείς, ο Ντέιβιντ Σόρενσεν, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη συγγραφή των προεδρικών ομιλιών, παραιτήθηκε από τη θέση του την Παρασκευή καθώς η πρώην σύζυγός του δήλωσε ότι είχε υποστεί φυσική βία από αυτόν. 

Στο tweet του, ο Τραμπ δεν ανέφερε τα ονόματα των δύο ανδρών αλλά προειδοποίησε ότι οι ισχυρισμοί μπορεί να καταστρέψουν μια ζωή και μια καριέρα. 

Μεταξύ αυτών που αντέδρασαν με θυμό στο tweet του Τραμπ ήταν η Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Patty Murray, η οποία απάντησε λέγοντας ότι οι ζωές των γυναικών είναι αυτές που επηρεάζονται καθημερινά από τη σεξουαλική βία και την παρενόχληση που υφίστανται. 

«Θα συνεχίσω να στέκομαι στο πλάι τους και να τους εμπιστεύομαι, ακόμα κι αν ο πρόεδρος δεν θα το κάνει», είπε χαρακτηριστικά. 

Η Δημοκρατική Συνταγματάρχη Jackie Speier χαρακτήρισε στο Twitter προσβλητικές τις παρατηρήσεις του Αμερικανού προέδρου.

Πηγή: skai.gr
TAGS: Τραμπ