Κλείσιμο

Ζάεφ πες μας ποιο γεωγραφικό προσδιορισμό θα δεχθείς στο όνομα(...)

Να δώσει απαντήσεις σε ό,τι αφορά τη δήλωσή του ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων θα δεχθεί γεωγραφικό προσδιορισμό στο όνομα, αλλά και σε άλλα ερωτήματα, κάλεσε την Τετάρτη τον Ζόραν Ζάεφ το VMRO-DPMNE.

Ειδικότερα, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι ο σκοπιανός πρωθυπουργός πρέπει να ενημερώσει την κοινή γνώμη ποιο είναι το όνομα αυτό, εάν θα υπάρξει αγγλική μετάφραση και εάν θα είναι μόνο για διεθνή χρήση.

«Είναι έτοιμος για ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό, καθώς και για μια παρέκκλιση σχετικά με την αλλαγή του συντάγματος, της γλώσσας, της εθνικότητας και των διεθνών κωδίκων της ‘’Δημοκρατίας της Μακεδονίας;’’» διερωτάται το κόμμα.

«Μακροπρόθεσμα, οι ’’Μακεδόνες ‘’πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον Ζόραν Ζάεφ σχετικά με τις συνομιλίες που είχε για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος με την Ελληνική Δημοκρατία» τονίζεται.

Δυστυχώς, ο Ζάεφ αποφάσισε να πληροφορήσει μερικώς (τον κόσμο) μόνο αφού ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τον προέτρεψε δημόσια να ενημερώσει τον λαό του για τη συμφωνία που έγινε αποδεκτή στο Νταβός σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα» αναφέρει χαρακτηριστικά το κόμμα.

Το VMRO-DPMNE πιστεύει ότι η συντριπτική πλειονότητα της κοινής γνώμης (των Σκοπίων) αναμένει απάντηση στο ερώτημα εάν η μετονομασία του αεροδρομίου και του αυτοκινητοδρόμου αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την επίλυση της διαφοράς του ονόματος, ή αποτελεί «μονομερή πράξη» από τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Πηγή: skai.gr - ΣΚ