Παρίσι: Έκτακτη σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τη Συρία

Tην κατάσταση στη Συρία θα εξετάσει τη Δευτέρα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Τη σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λεντριάν στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο γάλλος υπουργός πρόσθεσε ότι η Γαλλία θα ασκήσει πιέσεις προκειμένου να επιτραπεί η πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ είχε νωρίτερα δηλώσει ότι η Γαλλία ζήτησε να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας με αντικείμενο τη Συρία μετά την έναρξη των τουρκικών επιχειρήσεων στην επαρχία Αφρίν στη βόρεια Συρία.

Οι «μονομερείς ενέργειες» των ΗΠΑ στο Ιράν κα τη Συρία εξόργισαν την Τουρκία, υποστήριξε από πλευράς του ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Kommersant.

«Πολλοί πολιτικοί αναλυτές διερωτώνται γιατί εμείς νοιαζόμαστε, υποστηρίζοντας ότι το χειρότερο είναι το καλύτερο: αφήστε τις ΗΠΑ να αποδείξουν την ανικανότητά τους να πετύχουν μια συμφωνία, (να επιδείξουν) τον καταστροφικό τους ρόλο στις διεθνείς σχέσεις, ας είναι στο Ιράν ή τη Συρία όπου οι μονομερείς ενέργειες έχουν ήδη εξοργίσει την Τουρκία» επισήμανε ο Λαβρόφ.

Στη συνέντευξη στην Kommersant, που έδωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα και δημοσιεύτηκε σήμερα, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας τόνισε ότι οποιαδήποτε απόπειρα των ΗΠΑ, μέσω της επιβολής νέων κυρώσεων, να αλλάξουν την εξωτερική πολιτική της Μόσχας είναι «μη ελπιδοφόρα».
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ