Συρία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από τουρκικές επιδρομές στην Αφρίν

Οι τουρκικές χερσαίες δυνάμεις θα προχωρήσουν σε «απαραίτητες δραστηριότητες» στην επαρχία Αφρίν της Συρίας την Κυριακή ανάλογα με τις εξελίξεις στην περιοχή, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ώρες αφότου οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων στην επαρχία Αφρίν της Συρίας, ο Γιλντιρίμ είπε ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία κατέστρεψε σχεδόν όλους τους στόχους που αναγνώρισε στην περιοχή εξαπολύοντας αεροπορικές επιδρομές.

Πάντως  εκπρόσωπος τύπου των Κούρδων πολιτοφυλάκων, που ελέγχουν την επαρχία, είπε ότι από τις αεροπορικές επιδρομές  στην επαρχία Αφρίν είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 10 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι. Άλλοι 13 άμαχοι τραυματίστηκαν.

Χθες οι Κούρδοι πολιτοφύλακες της Συρίας (YPG) είπαν ότι μετά τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να απαντήσουν, υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα έπληξε κατοικημένες περιοχές.

Εν τω μεταξύ, σήμερα νωρίς το πρωί, τρεις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη συριακή επικράτεια με στόχο την τουρκική μεθοριακή επαρχία Κιλίς, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ανθρώπου.

Με ανακοίνωσή της η συριακή κυβέρνηση αρνήθηκε ότι είχε ενημερωθεί από την Άγκυρα σχετικά με τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην επαρχία Αφρίν, σημειώνοντας ότι αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της συριακής επικράτειας».
Πηγή: skai.gr