Κλείσιμο

Iσχυρή σεισμική δόνηση στο Περού - Ένας νεκρός 20 τραυματίες

Σεισμική δόνηση 7,3 έλαβε χώρα πριν από μερικά λεπτά στις ακτές του Περού.

Ο σεισμός έχει εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και επίκεντρο πολύ κοντά στις βόρειες ακτές της χώρας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Puquio. 

Δεν υπάρχουν ακόμη αναφορές για τραυματισμούς αλλά έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.



Τοπικά μέσα αναφέρουν πως στην κωμόπολη Caraveli υπάρχουν δεκάδες γκρεμισμένες αγροικίες χωρίς να γίνεται καμία αναφορά σε τραυματίες. 

Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής θύματα από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε νωρίς σήμερα το πρωί το νότιο Περού, ανακοίνωσε μέσω του Twitter η κυβερνήτης της περιφέρειας Αρεκίπα του Περού Γιαμίλα Οσόριο.

Το Γεωφυσικό Ινστιτούτο της κυβέρνησης του Περού ανακοίνωσε πως ο σεισμός είχε μέγεθος 6,7 βαθμούς και το επίκεντρό του βρισκόταν στο Λόμας. Η Οσόριο δήλωσε πως σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές, όπως κατάρρευση στεγών, και κάτοικοι απομακρύνονται από το Λόμας.

Ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του.

Οι ναυτιλιακές αρχές του Περού ανακοίνωσαν πως δεν προκλήθηκε τσουνάμι από τον σεισμό. Η κυβερνήτης της Αρεκίπα Γιαμίλα Οσόριο δήλωσε μέσω του Twitter πως 20 «ελαφρά τραυματίες» έχουν αναφερθεί στην πόλη Κάτσα, όπου σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές και μερικοί δρόμοι έχουν καταρρεύσει.

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε αρκετούς δήμους και πολλά σπίτια από πλίνθους έχουν καταρρεύσει, πρόσθεσε η Οσόριο. 
Πηγή: skai.gr