Ο Τραμπ αποκάλεσε γερουσιαστή των Δημοκρατικών «Ποκαχόντας»

Αντιδράσεις για ένα ακόμη σχόλιο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε «Ποκαχόντας» τη γερουσιαστή των Δημοκρατικών Ελίζαμπεθ Ουόρεν από τη Μασαχουσέτη.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με γηγενείς Αμερικανούς, βετεράνους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Τραμπ θέλησε να εξάρει τη συμβολή των βετεράνων. «Βρίσκεστε εδώ πολύ πριν από οποιονδήποτε από εμάς» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και συμπλήρωσε: «Αν και έχουμε μια εκπρόσωπο στο Κογκρέσο για την οποία λένε ότι βρισκόταν εδώ πολύ καιρό πριν. Την αποκαλούν Ποκαχόντας».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για την αναφορά του κ. Τραμπ, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς σημείωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν προέβη σε κάποια ρατσιστικό σχόλιο.

Ο Λευκός Οίκος καταλογίζει στην κ. Ουόρεν ότι είπε ψέματα για την καταγωγή της προκειμένου να προωθήσει την καριέρα της, υποστηρίζοντας πως κατάγεται από γηγενείς Αμερικανούς.

Η κ. Ουόρεν, από τα πλέον επιφανή μέλη των Δημοκρατικών της γερουσίας, έχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ και διατελέσει σύμβουλος του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα προτού εκλεγεί στη γερουσία το 2012.
Πηγή: skai.gr