Και οι Ιταλίδες λένε «Me too»

Το σκάνδαλο των σεξουαλικών παρενοχλήσεων επεκτείνεται και στην Ιταλία. Η αρχή έγινε με συνεντεύξεις δεκάδων γυναικών από τον χώρο του θεάματος στην εκπομπή Le Iene, του τηλεοπτικού καναλιού Ιtalia uno του ομίλου Μπερλουσκόνι. Εκεί αποκαλύφθηκε ότι ένας πολύ γνωστός σκηνοθέτης, περίπου σαράντα ετών με καταγωγή από τη Ρώμη τις παρενόχλησε κατ' επανάληψη. Ωστόσο οι γυναίκες δεν ανέφεραν το όνομά του.

Η εφημερίδα Corriere della Sera έδωσε συνέχεια στο θέμα: σε δημοσιεύματά της υποστηρίζει ότι ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης φέρεται να είναι ο Φαούστο Μπρίτσι. Ο Μπρίτσι εργάζεται στην ιταλική πρωτεύουσα με γνωστές εμπορικές επιτυχίες στην καριέρα του και ταινίες που πραγματεύονται κυρίως τον τρόπο ζωής των νέων.

«Όπως διαρρέει, υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες και περίπου δέκα γυναίκες δηλώνουν έτοιμες να καταγγείλουν ότι τις παρενόχλησε σεξουαλικά» γράφει η εφημερίδα. Μέχρι αυτή την στιγμή όμως, δεν προκύπτει να έχουν κατατεθεί μηνύσεις.

Ο Μπρίτσι από τη μεριά του δηλώνει ότι δεν υποχρέωσε ποτέ καμία γυναίκα να συνευρεθεί μαζί του. Προσθέτει δε, ότι προς το παρόν διακόπτει την επαγγελματική και επιχειρηματική του δραστηριότητα και πως θα προστατέψει τον εαυτό του με τον καταλληλότερο τρόπο.

Ταινία χωρίς… σκηνοθέτη

Η ηθοποιός Άζια Αρτζέντο, η οποία δήλωσε ότι πριν είκοσι χρόνια κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον Αμερικανό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Μπρίτσι.

Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter δεν δίστασε να γράψει: «κατήγγειλέ μας όλες, δεν φοβόμαστε». Την ίδια ώρα, άλλες ιταλίδες ηθοποιοί όπως η Νάνσι Μπρίλλι και η Κριστιάνα Καποτόντι υποστηρίζουν τον Ιταλό σκηνοθέτη και δηλώνουν ότι στα γυρίσματα των ταινιών φερόταν πάντα υποδειγματικά.

Ολόκληρος ο ιταλικός τύπος ασχολείται με την υπόθεση. Η νέα ταινία του Μπρίτσι με τίτλο «Poveri ma ricchissimi» («Φτωχοί αλλά πλουσιότατοι») σχεδιάζεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 14 Δεκεμβρίου. Τις τελευταίες ώρες όμως, υπάρχει η φημολογία ότι η ταινία θα προβληθεί μεν, αλλά χωρίς να αναφέρεται το όνομα του σκηνοθέτη.
Πηγή: Πηγή: Deutsche Welle