Με 1 εκατ. ευρώ επικηρύσσει η Μάλτα τους δολοφόνους της δημοσιογράφου

Αμοιβή ύψους 1 εκατ. ευρώ για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στους δολοφόνους της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία προσφέρει η κυβέρνηση της Μάλτας όπως ανακοίνωσε το Σάββατο.

«Αυτή είναι μια περίπτωση εξαιρετικής σημασίας η οποία απαιτεί έκτακτα μέτρα», ανέφερε η κυβέρνηση της Μάλτας σε δήλωσή της.

Ο πρωθυπουργός Τζόζεφ Μουσκάτ είπε στο κοινοβούλιο την Τετάρτη ότι η κυβέρνηση θα προσφέρει μια "ουσιαστική" ανταμοιβή σε οποιονδήποτε με πληροφορίες για το έγκλημα, αλλά δεν διευκρίνισε το ποσό της επικήρυξης.

Ο Μουσκάτ είχε συχνά βρεθεί στο στόχασατρο της Γκαλιζία, η οποία δολοφονήθηκε την περασμένη Δευτέρα, όταν εξερράγη το αμάξι της από εκρηκτικό μηχανισμό.

Την Πέμπτη, η οικογένεια της Γκαλιζία δήλωσε ότι είχε ενημερωθεί για τα σχέδια της κυβέρνησης για την επικήρυξη, αλλά αρνήθηκε να υποστηρίξει την απόφαση της κυβέρνησης.

«Δεν μας ενδιαφέρει η δικαιοσύνη χωρίς αλλαγή» είπαν οι γιοι της Μάθιου, Άντριου και Πολ.
«Η δικαιοσύνη, πέρα από την ποινική ευθύνη, θα εξυπηρετηθεί μόνο όταν όλα για τα οποία αγωνίστηκε η μητέρα μας - την πολιτική λογοδοσία, την ακεραιότητα στη δημόσια ζωή και μια ανοιχτή και ελεύθερη κοινωνία - αντικαταστήσουν την απελπιστική κατάσταση στην οποία είμαστε σήμερα», ανέφεραν.

Κάλεσαν επίσης τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί, προσθέτοντας ότι πριν το πράξει θα πρέπει να αντικαταστήσει τον επικεφαλής της αστυνομίας και τον γενικό εισαγγελέα επειδή δεν αντέδρασαν στις καταγγελίες της μητέρας τους για διαφθορά.

Μια ομάδα ΜΚΟ
που ονομάζεται «Δίκτυο της Κοινωνίας των Πολιτών» σχεδιάζει να πραγματοποιήσει διαδηλώσεις ενάντια στη δολοφονία την Κυριακή.
Πηγή: skai.gr